Eski Bismil Devlet Hastanesi pandemi sürecinde faaliyete alınsın talebi

Eski Bismil Devlet Hastanesi pandemi sürecinde faaliyete alınsın talebi

Bismil Haber gazetesinden Musa Çelebi, ilçedeki devlet hastanesinde salgın nedeniyle hasta yoğunluğu yaşandığını belirterek eski hastanenin faaliyete geçmesi talebinde bulundu.

Bismil Haber gazetesi kurucusu Musa Çelebi, yaptığı açıklamada, atıl durumda bulunan eski devlet hastanesinin bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Çelebi, "Eski hastane 2 ana binadan oluşmaktadır. Bir binaya semt polikliniği ve diş hastanesi; diğer ana binaya da 1 kat kütüphane ve üst katlarda öğretmenevi yatakhanesi olarak hizmete açılması faydalı olacaktır." önerisinde bulundu.

İlçe merkezinin dışında Köseli köyü çevresinde bulunan hastanenin, yatak sayısının 100 olduğunu ve bu nedenle her servisin açılmadığını söyleyen Çelebi, öte yandan birçok branşta da doktor atamasının yapılamadığını ifade etti.

Çelebi, "Özel hastane bulunmayan ilçemize en yakın hastane kara yoluyla bir saat mesafededir. Kabul edilmesi gerekir ki bu durum sağlık için çok uzun bir süredir. Bu sebeple kimi zaman sevk olan ağır hastalarımız yolda kaybedilmektedir. TÜİK kayıtlarına göre nüfus artış oranı en yüksek yerleşim yerlerinden biri olan Bismil’de hastane, bugünün ihtiyaçlarına çok az cevap vermektedir. Özellikle acil hizmetleri ve poliklinik hizmetlerinde kapasitesinin çok üzerinde çalışılmaktadır. Hastalar doktor, branş eksikliği sebebiyle yeterli sağlık hizmetinden faydalanamamaktadır. Bu da hem ilçemizde yaşayan vatandaşların hem de ilçemize gelen misafirlerin mağduriyetlerine sebep olmakta ilçemizin gelişiminin önünde engel teşkil etmektedir." dedi.

Çelebi, eski hastanenin atıl durumda kaldığını, bu nedenle hırsızların elektrik kabloları ile birçok malzemeyi çaldığını söyledi.

Çelebi, eski devlet hastanesinin 2016 yılında Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmiş olmasına karşın o tarihten beri herhangi bir bölümü Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılmadığını söyledi.

Çelebi, şunları söyledi:

"Yakın nüfusa sahip Ergani ilçemizin Devlet Hastanesi 150 yataklı olduğu halde Bismil Devlet Hastanesi 100 yataklıdır. Bismil ilçe nüfusunun hızlı bir şekilde artmasına ek olarak komşu il ve ilçelere bağlı köyler dahi ilçemizden sağlık hizmeti almaktadır.  Aynı zamanda Köseli köyünde bulunan Devlet Hastanesi 6 km uzaklıkta olup, gece yarısı özel arabası olmayan vatandaşlar hastaneye gitmekte mağduriyet yaşanmaktadır.

Bismil’de Devlet Hastanesi dışında özel hastane bulunmaması ve özel sağlık hizmetlerinin sadece poliklinik düzeyinde veriliyor olması, Devlet Hastanesinin yükünü oldukça arttırmaktadır. Özellikle acil hizmetleri ve poliklinik hizmetlerinde kapasitesinin çok üzerinde hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Hastaların çoğu özellikle poliklinik odalarının eksikliği ve teknik eksiklikler sebebiyle sağlık hizmetinden yeterli derecede faydalanamamaktadır.

Birçok hasta bu durumdan dolayı en yakını bir saat mesafede olan üst kurumlara sevk edilmektedir. Bu da hem ilçemizde yaşayan vatandaşların hem de ilçemize gelen misafirlerin mağduriyetlerine sebep olmaktadır." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler