Eski hükümlü işyeri sahibi oldu

Eski hükümlü işyeri sahibi oldu

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığının "Eski Hükümlülere İş Yeri Kazandırma" projesiyle "Girişimcilik" kursunu başarı ile tamamlayan M. A adlı eski hükümlü iş yeri sahibi oldu.

MARDİN - Midyat Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün katkıları ve KOSGEB Mardin İl Müdürlüğünün işbirliği ile açılan 'Girişimcilik' kursunu başarı ile tamamlayan M. A adlı eski hükümlü işyeri sahibi oldu.


Eski hükümlü M. A'nın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün desteği ile açtığı işyeri açılış törenine, Midyat Koruma Kurulu Başkanı ve Midyat Cumhuriyet Savcısı Adnan Küçük Yumuk, Midyat Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, Midyat Türk Kızılay Şube Başkanı Murat Aykat, Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Sosyolog Tekin Karaçam ve Koruma Kurulu üyeleri katıldı.


Açılışta kısa bir konuşma yapan Midyat Cumhuriyet Başsavcısı ve Koruma Kurulu Başkanı Küçükyumuk, böyle çalışmaları görmenin sevindirici ve gurur verici olduğunu söyledi.


Eski hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla bir dizi proje çerçevesinde çalışmaların yürütülmekte olduğunu söyleyen Küçükyumuk, "Arkadaşımıza destek ve moral için geldik. Güzel bir çalışma ve örnek teşkil edecek bir çalışma yapıldı. Buna benzer yüzde 5 bile olsa böyle bir projenin başarılı olması çok güzel. Gurur duydum." dedi.


Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Sosyolog Karaçam ise, eski hükümlü M.A'nin durumunun değerlendirilmesinde, bireysel projenin hayata geçirebileceği kanaatine varıldığını söyledi.


Karaçam, "Yürütülen projeler ile toplumsal barışın sağlanması, dezavantajlı grupların topluma kazandırılması, madde bağımlısı olanların tedavi edilmesi ve hükümlü çocuklarına eğitim desteği verilerek toplumsal huzurun sağlanması amaçlanmaktadır." ifadelerini kullandı.
(M. Sait Başaran - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.