Esnafa destek paketleri sürüyor

Esnafa destek paketleri sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Coronavirus salgını tedbirleri nedeniyle işyerleri kapalı Esnaf ve Sanatkârlar ile Ticaret Odasına kayıtlı esnafın yanında çalışan 7 bin 500 kişiye dağıtmak için gıda kolisi ihalesi gerçekleştirdi.

Coronavirus salgınının etkilerini ve bulaş hızını azaltmak için İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelge ile faaliyetleri kısmen veya tamamen durdurulan esnaf, sanatkâr ve tacirlerin yaşadığı gelir kaybını azaltmak ve salgının ekonomik etkilerini en aza indirmek amacıyla yaptığı bin 500 TL değerinde desteğin yanı sıra bu işyerlerinde çalışan 7 bin 503 kişiye dağıtmak için gıda kolisi ihalesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce yapıldı.

Maliyeti yaklaşık bir milyon 592 bin 333 TL olan ihale kapsamında çalışanlara Büyükşehir Belediyesi tarafından 200 TL değerinde kuru gıda desteği sağlanacak.

Bin 23 esnafa, bin 500 TL nakdi destek veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yapılacak incelemelerin ardından DESOB ve DTSO'ya kayıtlı esnafa destek ödemelerine devam edecek.

1 Şubat Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi İhale Salonunda yapılan ihaleye katılan 7 firmanın dosyaları incelenip yaklaşık maliyetleri açıklandı.

İhale Değerlendirme Komisyonu, yapılan teklifleri ve sonucu açıklamak için gerekli değerlendirmeleri yaparak ihaleyi kazanan firmayı açıklayacak. 


Esnafa destek paketleri sürüyor

Esnafa destek paketleri sürüyor

Esnafa destek paketleri sürüyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.