Esnaftan altyapı yetersizliği tepkisi

Esnaftan altyapı yetersizliği tepkisi

​Mardin’in Midyat ilçesi Kuyumcular Çarşısı esnafı altyapı yetersizliği nedeniyle oluşan koku ve su taşkını nedeniyle yetkililere tepki gösterdiler.

Akçakale Mahallesi’nde bulunan Kuyumcular Çarşısı Caddesi'nin altyapı ve çevre düzenlemesi geçtiğimiz günlerde yeniden yapılmıştı. Ancak Akçakaya Mahallesinin üst kesimlerinden gelen yağmur suyu, yetersiz altyapı ve drenaj suyu çalışması nedeniyle, kanalizasyon şebekesine karışarak rögarlardan taştı.

Rögarlardan taşan lağım ve yağmur suyunun esnaf dükkânlarını basması ve ortaya çok kötü koku yayılması nedeniyle vatandaşlar ve esnaf yetkililere tepki gösterdiler.

İLKHA’ya konuşan Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi, esnafın bu durumdan dolayı çok mağdur olduğunu yapılan tüm uyarılara ve isteklere rağmen kalıcı bir çözüm getirilmediğini söyledi.

Çarşıda yapılan çalışmalar nedeniyle önceden uyarılarda bulunduklarını ancak yinede yetersiz bir altyapı yapıldığını belirten Direkçi, bir an önce yeterli ve kalıcı bir çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi.

Direkçi, "Gördüğünüz gibi en ufak bir yağmurda esnafın dükkânlarını su basıyor. Üstelik alt yapı yetersizliği nedeniyle lağım suları şehrin içine akıyor ve kötü bir kokuya neden oluyor. Bu sorunu defalarca bildirmemize rağmen kalıcı bir çözüm getirilmedi. Bir boruyla bu iş çözülmez. Ne zamana kadar esnafımız bu çileyi çekecek. Bu Ramazan gününde bu reva mıdır? Bu konuda sayın valimizden, belediyeden ve MARSU’dan kalıcı bir çözüm getirmelerini istiyoruz." dedi.

Yapılan düzenlemeyi beğendiklerini ancak altyapı yetersizliği nedeniyle çok kötü yapıldığını belirten Midyat Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Aslan ise yapılan işin baştan savma ve ehil olmayan kişiler tarafından yapıldığını belirtti.

Aslan, "Bu çarşıyı yaptılar ama altyapı yetersiz kaldı. Yukarı Mahalle’den gelen lağım suları hepsi buradan çıkıyor. Kanalizasyon suyu çarşıya akıyor. Yani üst yapıyı güzel yaptılar çiçek koydular, bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak burayı yapan kişiye de söyledik bu şekilde olmaz dedik. Kanalizasyon yap dedik ama bizi dinlemedi. Bu şekilde mağdur durumdayız. Bütün pis sular yukarıdan geliyor buraya akıyor. Buna bir çare bulsunlar. Bu suyu yer altına alsınlar. Bu şekilde çok sıkıntı çekiyoruz. Her taraf pislik kokuyor." ifadelerini kullandı.

Esnaftan İsmail Acar ise "Bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Bu işi mühendis yapacağına sıradan bir usta yaparsa halimiz budur. Bu durumdan hiç memnun değiliz. Bu sıkıntının giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç-İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler