Eşzamanlı uyuşturucu baskınları: 7 tutuklama

Eşzamanlı uyuşturucu baskınları: 7 tutuklama

Bitlis'in Tatvan ile Mardin'in Nusaybin ilçelerinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı baskında, 7 kişi tutuklandı.

BİTLİS-Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, 9 ay boyunca yürüttüğü çalışma sonucu, Tatvan ve Nusaybin'deki sokak satıcılarına yönelik baskın düzenlendiği belirtildi.

 

Açıklamanın devamında, koordineli şekilde Tatvan ve Nusaybin'de 114 personel, aralarında zırhlı araçların da bulunduğu 26 araç ile özel harekât destekli 10 adrese yapılan eş zamanlı baskında 9 kişi gözaltına alındığı bildirildi.

 

Ayrıca adreslerde yapılan aramada, satışa hazır paketlerde 17 parça halinde 110 gram esrar ile 17 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan, adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si tutuklanırken, 2 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Yargılanmak üzere serbest bırakılan şahıslardan birinin yaşının küçük olduğu öğrenildi. Aynı şekilde gözaltına alınan şahıslardan M.E, C.T, ile B.K'nin yapılan kimlik sorgulamasında farklı yer ve zamanlarda PKK propagandası yaptıkları ifade edildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.