Etiyopya Başbakanı: Baraj için gerekirse Mısır'la savaşırız

Etiyopya Başbakanı: Baraj için gerekirse Mısır'la savaşırız

Etiyopya Başbakanı Abi Ahmed, ülkede yapımı devam eden ve Mısır'ın tepkilerine neden olan Nahda Barajı için gerekirse milyonlarca insanı harekete geçireceklerini ifade etti.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Mısır'ın, su kıtlığına neden olacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Nahda Barajı'nı tamamlamakta kararlı oldukları söyledi. 

Başbakan Abiy Ahmed, parlementoda yaptığı konuşmada, "Nahda Barajı için Mısır ile savaşmak gerekirse milyonlarca insanı harekete geçirmeye hazırız ancak mevcut çıkmazı çözebilecek müzakereler var." dedi.

Abiy Ahmed, "Bazıları (Mısır) güç kullanma hakkında bazı şeyler söylüyor. Hiçbir güç, Etiyopya'nın bu barajı inşa etmesini engelleyemeyeceğini bilmelidir. Savaşa girmek gerekirse, milyonlarca kişiyi harekete geçirebiliriz ve bazıları füze ateşleyebilirse, diğerleri de bombaları kullanabilir."

Abiy Ahmed, ülkesinin başlattığı baraj projesini bitirmeye kararlı olduğunu, "çünkü mükemmel bir proje" olduğunu vurguladı.

Etiyopya, 2012'den bu yana, uzmanlara göre, Sudan ve Mısır'da su sorununa yol açacak olan Mavi Nil Nehri üzerinde Nahda Barajı adı verilen geniş çaplı bir proje yürütüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler