Etiyopya Federal Konseyi, Tigray bölgesinde 6 ay sürecek olağanüstü hâl ilanını onayladı

Etiyopya Federal Konseyi, Tigray bölgesinde 6 ay sürecek olağanüstü hâl ilanını onayladı

​Etiyopya Federal Konseyi, federal hükümetin cumartesi günü kuzeydeki Tigray eyaletine müdahale etmesine izin veren kararı ve 6 aylık olağanüstü hâl ilanını onayladı.

Etiyopya Federal Konseyi, ülkedeki anayasal anlaşmazlıkların çözümünde en yüksek anayasal otoriteyi temsil ediyor. Etiyopya Parlamentosunun Tigray bölgesinde 6 ay süreyle olağanüstü hâl ilanını onayladığı belirtildi.

Etiyopya hükümeti daha önce savunma güçlerini ülkenin kuzeyindeki Tigrayan Kurtuluş Cephesi'ne karşı ülkeyi korumak için müdahale etmeye yönlendirmişti.

Etiyopya Başbakanı, hükümet güçleri ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi arasında iki gün süren çatışmaların ardından ülkenin her yerinden kuvvetlerin seferber edilmesini emretti ve Tigray Eyaletine gönderildi.

Etiyopya Başbakanı cuma günü yaptığı açıklamada, Etiyopya Hava Kuvvetlerinin ülkenin kuzeyindeki Tigray bölgesinde çeşitli yerleri bombaladığını ve ağır silahları imha etmeyi başardığını söyledi.

Etiyopya Başbakanı, devlet televizyonunda yaptığı konuşmada Etiyopya Savunma Güçlerinin attığı adımların hedeflerine ulaştığını belirtti.

Etiyopya Başbakanı, imha edilen füzelerin 300 km'ye kadar menzile sahip olabileceğini belirtti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.