Etiyopya ile Tarsus arasında ekonomik işbirliği

Etiyopya ile Tarsus arasında ekonomik işbirliği

Etiyopya'nın Ankara Büyükelçiliği ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı.

Tarsus'a gelen Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobazıe Workneh, Tarsus Ticaret ve sanayi Odasını Başkanı H. Ruhi Koçak ile görüştü. Görüşmede yeni yatırımların yapılabilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

 

Beraberinde Mersin Fahri Konsolosu Bülent Elbeyli, Ticaret Müşaviri Terefe Haile Eggu, 2. Sekreter Achamyeleh Mulatı, Mersin Üniversitesi Akademisyeni Volkan Kadir Güngör ile birlikte Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret ettiler.

 

TSO konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Tarsus Kaymakamı Hasan Göç'ün yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, TSO Meclis Başkanı Ali Kıraç, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, TSO yönetim kurulu üyeleri ve işadamları katıldılar.

 

Toplantıda ilk konuşan TSO Başkanı H. Ruhi Koçak, 400 binlere yaklaşan nüfusu, 80 bin civarında öğrencisi, her türlü tarımsal ürünü yetiştirmeye uyun verimli araziler, çeşitli sektörlerdeki sanayi kuruluşları ile bölgemizin önemli yerleşim yerlerinden birisinin Tarsus olduğunu söyledi.

 

Koçak, "Odamızın yaklaşık 4 bin civarında üyesi bulunmakta olup, ilçemiz ekonomisinin temelini tarım oluşturmaktadır. Yine çeşitli sektörlerde üretim yapmakta olan 250 adet sanayici üyemiz bulunmakta olup, ihracatımız 200 milyon dolara ulaşmaktadır..400 binlere yaklaşan nüfusu, 80 bin civarında öğrencisi, her türlü tarımsal ürünü yetiştirmeye uygun verimli araziler, çeşitli sektörlerdeki sanayi kuruluşları ile bölgemizin önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Bu anlamda Etiyopya işadamları ile her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu ifade ederim." dedi.

 

Daha sonra konuşan Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobazıe Workneh, 90 milyonluk nüfusa sahip olan ülkelerinin Türk iş dünyası için önemli bir yer olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye’den tecrübe edinmek istiyoruz. Ülkemizde iş gücü ucuz ve yatırım imkanları çok fazla. Bu vesile ile Türk işadamlarını ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Tarihten bu yana Türkiye ve Etiyopya arasında daima iyi ilişkiler süre geldi. Bizler bu ilişkiden son derece mutluyuz ve büyük bir saygı duyuyoruz. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ülkemizi ziyaret ettiler. Bu da iş ve yatırım alanlarının gelişmesi noktasında son derece önemlidir. Ülkemiz özellikle tekstil, deri ve deri ürünleri, tarım, çeşitli mühendislikler, elektrik üretimi, turizm ve otelcilik sektörleri gibi alanlarda hizmet almak ister.” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobazıe Workneh ile Tarsus Ticaret ve sanayi Odasını Başkanı H. Ruhi Koçak işbirliği protokolü imzalandı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.