Etiyopya'da bir otobüse düzenlenen saldırıda 34 yolcu hayatını kaybetti

Etiyopya'da bir otobüse düzenlenen saldırıda 34 yolcu hayatını kaybetti

​Etiyopya'nın batısında bir yolcu otobüsüne kimliği belirsiz bir grup tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Etiyopya İnsan Hakları Komisyonu yaptığı açıklamada, Benishangul/Gumuz eyaletinde bir yolcu otobüsüne silahlı saldırı düzenlendiğini belirtti.

Açıklamada, en az 34 yolcunun hayatını kaybettiği, bu sayının artabileceği ifade edildi.

Batıda Sudan ile sınırı olan Benishangul/Gumuz'un, çatışmaların sürdüğü Tygra ile ortak bir sınırı bulunmuyor.

NPLT militanları katliam yapıyor

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali, bugün yaptığı açıklamada, geçen hafta Mai-Kadra kentinde Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (NPLT) militanları tarafından sivillerin katledildiğini belirterek uluslararası toplumu bunu kınamaya çağırdı.

Uluslararası Af Örgütü, 9 Kasım gecesi Mai-Kadra kasabasında çok sayıda sivilin öldürüldüğüne dair kanıt bulunduğunu duyurdu. Ancak, saldırıların kimin tarafından yapıldığına dair şüphelerin olduğunu belirtmişti. Etiyopya hükümeti katliamdan NPLF'yi sorumlu tutmuştu.

Öte yandan Başbakan Abiy Ahmed, 4 Kasım sabahı ulusal televizyonda yaptığı konuşmada, 3 Kasım akşamı NFOT militanlarının Tigray eyaletinin idari merkezi Mekele'deki Kuzey Komutanlığı tesislerine saldırdığını, federal hükümete bağlı askerleri personeli öldürdüğünü ve askeri teçhizat depolarına el koyduğunu bildirmişti.

Abiy Ahmet ayrıca ülkeyi ve bölgeyi artan istikrarsızlıktan kurtarmak için Tigray'e ek ordu birimleri gönderme emrini verdiğini açıklamıştı.

4 Kasım'dan bu yana federal birlikler ile NFOT birimleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmaların merkezi ise Tigray eyaletinin batı kesiminde Sudan sınırına yakın bir yer.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.