Etkinliğe katılan çocuklar duygularını paylaştı

Etkinliğe katılan çocuklar duygularını paylaştı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan çocuklar, bu toprakların Muhammedi sevdanın toprakları olduğunu ifade ettiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Sahabeler şehri Diyarbakır'da, "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin dört bir tarafından katılan çocuklar ve gençler heyecan, sevinç ve coşkularıyla etkinliğe renk kattılar.

Nevroz Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, bu toprakların Muhammedi sevdanın toprakları olduğunu, çocukların kendilerine Hazreti Muhammed'i örnek alması gerektiğini ve bu gibi etkinliklerle Peygamber Efendimizi daha yakından tanıdıklarını belirttiler.

Etkinliğe Şanlıurfa'dan katılan İbrahim Halil Aksoy, "Bu sevda, Muhammed'i bir sevdadır. İslam dini bu sevdaya sımsıkı sarılmamızı, Hazreti Muhammed'in sünnetini yaşamamızı emreder. Eğer biz Müslümanlar olarak bu ipe sımsıkı sarılırsak dünyada hak gelir batıl zail olur. Eğer sarılmazsak dünyada zulüm olur ve vefasızlık meydana gelir. Bu toprakları, İyaz Bin Ganem fethetmiştir. Bu topraklar, Muhammedi sevdanın topraklarıdır." ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin sünnetini yaşamamız gerektiğine dikkat çeken Yasin Çelik, "Etkinlik çok güzel geçiyor. Birçok ilden Müslüman kardeşlerimiz gelmiş, hatta yurt dışından gelenler bile var. Bizim Peygamber Efendimizin sünnetini yaşamamız lazım. Yıl boyunca bu tür etkinlikler düzenlememiz lazım." diye konuştu.

"Tek çatı altında toplanmamız lazım"

İstanbul'dan Muhammedi sevda için Diyarbakır'a gelen Hüseyin Daşçı, Müslümanların bir çatı altında toplanması gerektiğini vurguladı.

Daşçı, "Peygamber aşkından dolayı bu kadar insan, sadece Diyarbakır değil; Mardin, Şırnak, Batman ve Cizre'den, her yerden geliyorlar sırf Peygamber sevdası için… Ben de İstanbul'dan geldim. Bu tablo zalimler için bir korkudur. Burada cemaatle öğle namazı kıldık, her taraftan tekbir sesleri geliyordu. Zalimler, asıl bundan korkuyorlar. Biz, Peygamber aşkı için geldik buraya. Yeni Zelanda'da katliam oluyor, Filistin'de zulüm var. Bizim burada olduğu gibi birleşmemiz ve tek çatı altında toplanmamız lazım. Peygamber aşkı için bu kadar insan ayrı ayrı yerlerden gelmiş. Zalimlere karşı tek vücut olmamız lazım." dedi.

Bu gibi etkinlikler vesilesiyle Hazreti Peygamberi daha iyi tanıdığını belirten İrem Özer, "Ben her yıl bu etkinliğe katılıyorum. Peygamber Efendimiz için geliyoruz. Bu gibi etkinliklerle Peygamber Efendimizi daha çok tanımak istiyorum. Buraya Peygamber Efendimiz için toplanan insanları tanımak istiyorum." şeklinde konuştu.

"Her sene ailece geliyoruz"

Mehmet Şirin Ezgi, "Ben bu etkinliğe Peygamberimizi daha iyi tanımak, anlamak ve din için ne kadar mücadele ettiğini anlamak için geldim. Bugün bizim en güzel bayramımız olacak, çünkü biz, Peygamberimizi ve onun sünnetini yaşamak için burada bulunmaktayız. Ben, Peygamber Efendimizin en çok yalan söylememesini ve insanlara doğru yolu göstermesini seviyorum." ifadelerini kullandı.

Batman'dan Zişan Seyitoğlu da etkinliğe katıldığı için mutlu olduğuna ifade ederek, "Bu gibi programları çok seviyoruz. Her sene de geliyoruz. Burada çok mutlu oluyoruz. İlahiler söyleniyor ve Kur'an okunuyor. Bu da çok hoşumuza gidiyor. Her sene ailece geliyoruz. Peygamber Efendimizi örnek alıyoruz. Burada halaylar çekiliyor, adeta bayramı yaşıyoruz." diye konuştu.

"Etkinlik Peygamber Efendimizi hatırlatıyor"

Etkinliğe Elazığ'dan katılan Umut Çelikbay ise Peygamber Efendimizin çocukları çok sevdiğini dile getirerek, "Peygamber Efendimizin Mevlid-i Şerif'i için geldim. Çok mutluyum, bu gibi etkinliklerin yapılmasını çok isteriz; çünkü bu gibi etkinliklerin yapılması Peygamber Efendimizi hatırlatıyor. Peygamber Efendimiz çocukları çok severdi. Peygamber Efendimiz namaz kılarken, torunları Hasan ve Hüseyin, üzerine çıkmasına rağmen onlara kızmadı. Onlar üzerinden düşmesin diye yavaşça secdeden kalkıyordu." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.