Etkinliğin heyecanından dün gece uyuyamadık

Etkinliğin heyecanından dün gece uyuyamadık

Peygamber Sevdalıları Vakfının bugün gerçekleştireceği Mevlid etkinliğine giden Diyarbakırlılar, etkinliğin heyecanından bu gece uyuyamadıklarını söyledi.

“Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği kapsamında Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından Newruz Park Miting Alanı'nda düzenlenecek Mevlid etkinliğine katılmak için sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar duraklara akın etti.

Etkinliğe katılmak için gelen vatandaşlar, Peygamber Sevdalıları Vakfı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince tahsis edilen otobüs ve minibüslerle görevliler tarafından araçlara bindirilerek alana götürülüyor.

Muhammed-i âşıklar, genç, yaşlı, kadın ve çocuklar alana gitmek için duraklara akın etmeye devam ediyor.

İLKHA muhabirlerine konuşan Diyarbakırlı Muhammed-i aşıklar, bugün düzenlenecek etkinliğin heyecanından dolayı dün gece yatamadıklarını dile getirdiler.

“Bu Allah ve Resulünün yoludur”

Allah ve Resulü için mevlit etkinliğine katılacaklarını belirten Yüksel Çelik, "Hepimize hayırlı olsun. Bu Allah ve Resulünün yoludur. Orada okunacak mevlid, ilahileri ve konuşmaları dinleyeceğiz.” dedi.

“Etkinliğin heyecanından dün gece çocuklarımla uyuyamadık”

Etkinliğin heyecanından dolayı dün gece çocukları ile birlikte uyumadıklarını söyleyen Bedia Esen, “Çok mutlu, çok heyecanlıyız. Ben de çocuklarım da bu tür etkinlikleri çok seviyoruz, inşallah çok güzel geçer. Heyecandan ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Etkinlikte; tekbir getireceğiz, salâvat çekeceğiz ve dua edeceğiz.” diye konuştu.

“İlahiler seslendirilecek biz de oyun oynayacağız”

Çocuklardan Muhammed Mustafa Esen, "Orada ilahiler seslendirilecek biz de oyun oynayacağız. Peygamber Efendimizin Mevlid etkinliğine gideceğimiz için sevinçten dolayı dün gece yatamadım.” diyerek yaşadığı sevinci dile getirdi.

“Peygamber Efendimiz bizim her şeyimiz”

Mehmet Demiralay ise gözyaşları içerisinde “Peygamber efendimiz benim her şeyimdir. Onun el, ayaklarını öpeyim, ona köle olayım. Her yıl katılıyorum, orada herkese dua edeceğim.” ifadelerini kullandı.

“Şeref namus ve haysiyetin olduğu yere gideceğiz”

Etkinlikte zikir çekeceğini, ibadet edeceğini ve Peygamber Efendimizin üzerine salât ve selam getireceğini dile getiren Muhammet Salih Akmermer, “Fısk ve fucurun olduğu yerlere gitmiyoruz. Şeref namus ve haysiyetin olduğu yere gideceğiz.” dedi.

“Peygamber Efendimizin üzerine salavatlar getireceğiz”

İlğan Akmermer ise “Resulullah’ın mevlid etkinliğine gideceğiz. İnşallah ölmeden oraya yetişirsem zikir edip Peygamber Efendimizin üzerine salâvatlar getireceğiz, tekbir getireceğiz.” diye konuştu.

“Gelinim ve torunlarımla gideceğim”

Gelini ve torunlarıyla mevlid etkinliğine katılacaklarını söyleyen Fatma Kaya, orada okunacak Kur’an-ı Kerimi ve mevlid-i şerifi dinleyeceklerini söyledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.