"Evde Kal" çağrılarına uyarak gönüllü olarak maske üretiyor

"Evde Kal" çağrılarına uyarak gönüllü olarak maske üretiyor

Adana’da ikamet eden 62 yaşında ki Hediye Kocabey, evde maske üretip yakın çevresine hediye ediyor.

Covid-19’un etkisini gösterdiği ilk günlerden bu zamana kadar "Evde Kal" çağrılarına uyarak ikametinde kalan Hediye Kocabey, hane halkının ve yakın çevresinin maske ihtiyacını gönüllü olarak karşılamaya çalışıyor.

Oğlu Mehmet Kocabey’in tavsiyesi üzerine maske dikme kararı alan Hediye Kocabey, evde kaldığı süreyi verimli geçirmek amacıyla, Allah’ın rızasını talep ederek böyle bir etkinlik yaptığını belirtti.

Çocukları, gelinleri ve torunlarıyla Seyhan ilçesinde bulunan iki katlı evinde mütevazi bir hayat geçirmeye gayret eden Hediye Kocabey, manevi ibadetlerine azami derecede dikkat ederek, hane halkına ve çevresine örnek oluyor.

Hane halkının maske fiyatlarından sürekli şikayetçi olduğunu ve sorunu çözmek amacıyla kendi imkanlarıyla maske dikmeye karar verdiğini belirten Kocabey, yıkanabilir ve telli maske dikerek yakın çevresine hediye ettiğini söyledi.

Malzemeleri temin ettikten sonra, standart maske ölçülerine göre dikim yaptığını aktaran Kocabey, “Evimizin her tarafını sürekli dezenfekte ediyor, maskeleri de titiz bir şekilde dikiyorum. Maske kumaşlarımız dikimden önce ve sonra çamaşır suyuyla yıkanıp, dezenfekte ediliyor. Kuruttuktan sonra ise ütüleyip, poşetleyerek yakın çevreme dağıtıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Elimden geldiği kadarıyla dikim yapacağım”

Maske dikmekteki tek amacının milletine faydalı olarak hayır kazanmak olduğunu söyleyen Kocabey, “Hastalık gittikçe artınca, maskeye duyulan ihtiyaç da artıyor. Biz de duyarlılık adına maske hediye etmeye başladık. Elimden geldiği ölçüde dikim yapacağım.” diye konuştu.

Evde kaldığı süreyi keyifli ve faydalı hale getirmek amacıyla böyle bir fikri annesine sunan Mehmet Kocabey, “Fikri biz verdik lakin annemin desteği olmasaydı bu işi başaramazdık. Malzemelerin kesiminde, dikimine ve hijyenik ortamda muhafaza edilmesine kadar tüm emek, annemindir. Allah annemden razı olsun.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.