"Evde kal" çağrısı Diyarbakır'da etkili olmadı

"Evde kal" çağrısı Diyarbakır'da etkili olmadı

Sağlık Bakanlığının 'Evde kal' çağrısı ülke genelinde bazı illerde etkili olurken, çağrıya uyulmayan yerlerden biri de Diyarbakır oldu.

Güne güneşli havayla başlayan Diyarbakırlılar, öğle saatlerinde soluğu dışarıda aldı. Corona virüs salgının en çok tehdit ettiği yaşlıların, merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önündeki banklarda oturmaları dikkat çekti.

Banklarda hiçbir tedbir alınmadan yan yana oturan yaşlılar, hava almak ve markete gitmek için dışarı çıktıklarını belirttiler.

Eczaneye gitmek zorunda olduğu için dışarı çıktığını belirten Hatice Bayana, mecburi olmadan kimsenin dışarı çıkmaması gerektiğini söyledi.

"Vatandaşlarımız sorumluluklarını yerine getirmediği sürece karantina da OHAL de olacaktır"

Bayana, "Ben eczaneye gitmek için çıktım. Maalesef yaşlılarımız, gençlerimiz tedbirleri önemsemiyor ve dışarı çıkıyorlar. Ailesini seven birinin dışarı çıkmaması gerekiyor. Eğer çıkarsa ailesi için büyük bir risk taşımış olur. Yaşlılarda ve sürekli risk altındakilerde vaka oluşursa hastaneler kilitlenir ve bu da çok sıkıntılara neden olur. Vatandaşlarımız sorumluluklarını yerine getirmediği sürece karantina da OHAL de olacaktır. Lütfen ailemizi düşünerek mecburi olmadan dışarı çıkmayalım." çağrısında bulundu.

"Çocuklarımın hakkı üzerimde olduğu için sürekli temizliğe önem veriyorum"

Açıklanan kurallara uyulması gerektiğini belirten Esra Yemen ise şöyle konuştu:

"Televizyonlarda sürekli kurallara uyulması için açıklamalar oluyor. Bu yaşıma kadar geldim, bu virüs gibi hızlı yayılan bir salgın görmedim. Ama bizim vatandaşlarımız bu virüse karşı tedbir almıyor. Yaşlılar dışarı çıktıktan sonra eve gidiyorlar, eve gidince de çocuklara zarar veriyor. Çocuklarımın hakkı üzerimde olduğu için sürekli temizliğe önem veriyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler