Evi yakıldığında içeride mahsur kalan kadın yaşadıklarını anlattı

Evi yakıldığında içeride mahsur kalan kadın yaşadıklarını anlattı

Cizre’de PKK çetelerince evi ateşe verilen hamile kadın, 2 yaşındaki çocuğuyla beraber yaşadığı korku dolu saatleri anlattı.

Önceki gün PKK Cizre’deki mütedeyyin insanların evlerine saldırmış ve bunun sonucunda HÜDA PAR gönüllüsü 66 yaşındaki Abdullah Deniz katledilmiş ve hamile bir kadın evinde çocuklarıyla beraber yakılmak istenmişti. Evi yakıldığında içerde mahsur kalan kadın yaşadıklarını İlke Haber Ajansına anlattı.

Evi ateşe verildikten sonra 2 yaşındaki oğlu Uğur ile beraber son anda kurtarılan 7 aylık hamile kadın Deniz Gözüngü (26), PKK’nin vahşetine tanıklık etti.

Deniz Gözüngü olayın olduğu saatlerde oğlunu uyuttuğunu, eşinin de amcasının oğlunun evine düğün hazırlıklarına destek vermek için gittiğini anlatarak, bu sırada silah seslerini duyduğunu söyledi.

“Evde olduğumuzu bile bile taradılar”

Evin kapısını kilitledikten sonra evin camlarının kırıldığını, korku ile uyuyan oğlunu alarak önce mutfağa kaçtığını daha sonra da çetelerin evin içine molotof kokteyli attığını belirtti. Gözüngü, mutfaktaki dumandan nefes alamaz hale geldiklerini, mutfaktan çıkarken saldırganların eve girdiğini gördüğünü ve bu nedenle banyoya kaçarak kapıyı kilitlediğini anlatarak; “Evi ateşe veren saldırganlar içeri girdiğinde çocuğumla banyoya gizlendim. Yanan giysilerimizi banyoda su dökerek söndürdüm. Evi kurşun yağmuruna tuttular. 4 saat mahsur kaldık, evin kurşunlanması nedeniyle kimse bizi kurtarmaya gelemedi.” dedi.

"Banyo duvarı kırılmasaydı çocuğumla birlikte yanacaktık”

Eşini arayarak yardım istediğini söyleyen Gözüngü; "Eşim sürekli bana, 'Sabret seni kurtarmaya geleceğiz' diyordu. 4 saat sonra eşim arkadaşlarıyla gelerek gizlendiğimiz banyonun duvarını kırdı. Balyozla banyo duvarında bir kişinin geçeceği kadar delik açıldı. Kırılan banyonun duvarından çıkıp kurtulduk." dedi.

Saldırı nedeniyle evlerinde kullanılabilir hiçbir eşyanın kalmadığına belirten Gözüngü, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon da dâhil tüm eşyalarının çıkan yangında tahrip olduğunu ifade etti.

İşe yarayan eşyalarının da yağmalandığını belirten Gözüngü, "Tek suçumuz Müslüman olmak mı? Biz onlara ne yaptık da bize bu zulmü yaptılar? Bu kış günü ailece perişan olduk. Allah'tan bulsunlar." şeklinde konuştu.

Eşinin çalışmadığını dile getiren Gözüngü, maddi durumları iyi olmadığı için komşularının evinde kaldıklarını söyledi.

"Kırdığımız banyo duvarındaki delikten hamile eşimi zorlukla çıkarabildik"

Saldırıya uğrayan evlerinde mahsur kalan eşini ve çocuğunu kurtaran Şemsettin Gözüngü de saldırı sırasında sürekli eşiyle telefonda görüştüğünü belirtti.

Eşine sabretmelerini söylediğini anlatan Gözüngü, "Onları kurtarmak için komşu evin damından atlayarak evimin arka tarafına geldim. Kırdığımız banyo duvarındaki delikten hamile eşimi zorlukla çıkarabildik. Allah'tan ikisine de zarar gelmedi." Diyerek yaşadıkları zor dakikaları anlattı. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.