Evine roket isabet eden adam dehşet anını anlattı

Evine roket isabet eden adam dehşet anını anlattı

Suriye tarafından Kilis'e art arda atılan 2 roketten birinin düştüğü evin sakinleri yaşadıkları korku dolu anları paylaştı.

Suriye tarafından art arda atılan 2 roketin biri Kilis'in çarşı merkezinde bulunan bir restoranda diğeri ise bir eve isabet etti. Roket saldırısında restoranda bulunan 5 kişi yaralanırken, roketin düştüğü evde ise büyük hasar meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Suriye’nin Afrin ilçesinden PKK/PYD tarafından atılan 2 roketten biri merkezde bulunan Valilik binasının yakınındaki Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir restoranta isabet etti. Roketin düşmesi sonucu 5 kişi yaralandı. Roketin isabet ettiği restorantta aralarında gazetecilerin de bulunduğu müşteriler, patlamada yükselen toz bulutu arasında kaldı.

Roketli saldırıda yaralananlar olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve AFAD ekipleri ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, olay yerini güvenlik şeridi ile kapattı. Caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatan polis bölgeye kimseye yaklaştırmadı.

Kente atılan diğer roket Polatpaşa Mahallesi Ortaokul Caddesi’ndeki Emre Bellioğlu’nun 2 katlı evine isabet etti. Büyük bir hasarın meydana geldiği evde ölen ya da yaralanan olmazken, evin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Olay anını İLKHA’ya anlatan Emre Bellioğlu, "Ben odun kırmak için garaja indim. Garajı açtığımda bir anda bir patlama sesi geldi. Ben havaya uçtum, geri indim. Kapı sallandı, bir anda her yer yıkıldı. Bizi Allah korudu. Biz Allah yolunda kurban olmaya hazırız. 58 yaşındayım. Şu an cepheye gitmeye hazırım." dedi.

Ökkeş Bellioğlu da evlerinde büyük bir hasarın oluştuğunu, evdeki eşyaların hepsinin tahrip olduğunu söyledi.

Roketli saldırıların ardından sınır hattında konuşlu topçu birlikleri, roketlerin atıldığı PKK mevzilerini fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına aldı.

Öte yandan, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine PKK/PYD tarafından atılan bir roket, Gültepe Mahallesi'ndeki Reyhanlı Asri Mezarlığı'na düştü. Mezarlıkta büyük bir çukur oluşurken, saldırıda herhangi can kaybı ve yaralanma olmadı.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler