Evlat nöbeti 350'nci gününde

Evlat nöbeti 350'nci gününde

​Evlat nöbetindeki aileler, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.

Çocukları PKK'liler tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle 3 Eylül 2019'da farklı illerden Diyarbakır'a gelerek HDP İl Binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 350 gündür devam ediyor.

6 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Rojhat Çiftçi için Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinden gelerek evlat nöbetine katılan anne Necibe Çiftçi, bir evladının okul çağında dağa kaçırıldığını diğer oğlunun da PKK'liler tarafından öldürüldüğünü söyledi.

"Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz"

Tek isteklerinin evlatlarına kavuşmak olduğunu aktaran Çiftçi, bundan dolayı HDP İl Binası önünde mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.

Çiftçi, "350 gündür HDP il binası önünde mücadelemize devam ediyoruz ve devam da edeceğiz. 2 evladım şu anda yanımda değil. Biri (Sami Çiftçi) 2017 yılında eli kolu bağlanarak köyün ahırına götürülüp infaz edildi. Diğeri (Rojhat Çiftçi) de 2015 yılında lise 2'nci sınıfta okul okurken HDP ve PKK tarafından kandırılıp dağa götürüldü. Ben şimdi 2 evlat acısını birden çekiyorum. Biri şehid, diğeri dağdadır." dedi.

"Evlatlarımız gelmeden buradan ayrılmayacağız"

2 evlat acısı yaşadığını belirten Çiftçi, "Bu zalimler 2 evlat acısını bana yaşattılar. Bizden ne istiyorlar? Zaten birini katledip şehid ettiler. Neden diğer oğlumu bana geri vermiyorlar? Neden bu acıyı bana yaşatıyorlar? Bu zalimlerin ellerinden çektiğimiz acının tarifi yoktur. Yaz, kış, çamur ve hastalık demeden mücadelemize devam ediyoruz. Bizler evlatlarımızı HDP ve PKK'den istiyoruz. Evlatlarımız gelmeden de ayrılmayacağız." şeklinde konuştu.

"Oğlum! Allah rızası için geri dön!"

Dağa kaçırılan oğlu için çağrıda bulunan Çiftçi, "Oğlum Rojhat! Allah rızası için geri dön! Senin yerin orası değil. Seni mağaralara mahkûm etmişler. Dağ taşlarda bir gün toksun, 10 gün açsın. Yeter artık bu acıları ne bize çektir ne de kendine çektir. Eğer anneni dinlersen geri dön. Gel polise, askere veya peşmergelere teslim ol. Devlet size hiçbir şey yapmıyor. Hiçbir ceza da almıyorsunuz. Geldiğiniz gibi ailenize teslim ediliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Evlat nöbeti 350'nci gününde

Evlat nöbeti 350'nci gününde

Evlat nöbeti 350'nci gününde

Evlat nöbeti 350'nci gününde

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.