Evlat Nöbeti Diyarbakır’dan Van’a taştı

Evlat Nöbeti Diyarbakır’dan Van’a taştı

Yaklaşık bir buçuk yıldır Diyarbakır HDP İl Binası önünde süren "Evlat Nöbeti" Van’da da başladı. 7 aileden oluşan grup, evlatlarını PKK'den almakta kararlı olduklarını söylediler.

Çocukları dağa kaçırılan aileler Cuma Namazından sonra Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya gelerek HDP ve PKK aleyhine sloganlar atarak HDP İl binasının önüne kadar yürüdüler.

Binanın önüne gelen aileler "Çocuklarımızı HDP’den istiyoruz" şeklinde yüksek sesle sloganlar attılar.

Diyarbakır’dan başlattıkları evlat nöbetlerini Van’a taşıdıklarını söyleyen aileler, çocukları gelse bile eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

Oğlu Kenan’ın 6 yıl önce dağa kaçırıldığını belirten baba Feyzi Yağmur "Oğlum hafızlık okuyordu. Korucu olduğum için çocuğumu kaçırdılar. Bir çok defa HDP’ye gittim ama oğlumu bulamadım. Diyarbakır’dan geldim. Oturma eylemimize buradan devam edeceğiz." dedi.

Daha önce Diyarbakır’daki eyleme katıldığını bundan sonra da memleketi Van’dan eylemine devam edeceğini belirten Fikret Koç, oğlu İzzet Koç’un 8 yıl önce İstanbul’dan kaçırıldığını söyledi. Baba Koç, mücadelelerine ölünceye kadar devam edeceklerini ve çocukları gelse dahi bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Eyüp Baran ise oğlu Abdulalim Baran’ın 2018 yılında kaçırıldığını dile getirerek, "Çocuğum, 9 yaşında okula giderken 2011 yılında gündüz ortasında eline patlayıcı verdiler. Şu an çocuğumun 5 parmağı yok. 2018 yılında evin önünde tekrar kaçırdılar. 8 yıldır arıyorum, Kandil'e de gittim ama hiçbir yerde bulamadım. Bu mücadeleye devam edeceğiz. Çocuklarımızı istiyoruz. Sorumlusu da HDP’dir. HDP, PKK’dir; PKK de HDP’dir." dedi.

"Demirtaş kızlarını özlüyormuş; peki biz özlemiyor muyuz?"

2012 yılında 13 yaşındayken kızı Şeyma Sancar’ın elinin ve kolunun bağlanarak zorla dağa kaçırıldığını söyleyen Nazlı Sancar, "9 yıldır evladımın hasretini çekiyorum. Çocuğumun kokusunu özledim. Bir buçuk yıldır Diyarbakır’da eylemimi devam ettiriyordum. Bundan sonra da Van’da oturma eylemine devam edeceğim. Burada sonuna kadar oturmaya kararlıyım. Şeyma’mı almadan durmayacağım. Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Van’da bütün aileler kararlıdır." ifadelerini kullandı.

Sancar, "Selahattin Demirtaş cezaevinde kızlarını özlediğini söylüyormuş; peki, ben kızımı özlemedim mi? Pelvin Buldan, Selahattin Demirtaş’ın özgürlüğünün çalındığını söylüyor. Benim evladımın özgürlüğü yok mu? Bu anne babaların çocuklarının özgürlüğü yok mu? Evlatlarımızı almadan gitmeyeceğiz. Bu eylem bütün Türkiye’ye ışık olacak." şeklinde konuştu. 

Oğlu Ergin için oturma eylemine katıldığını ifade eden Heyivhan Tan ise "7 yıl önce kandırıp kaçırdılar. Allah kabul etmesin. Ben oğlumun gelmesini istiyorum. Rahatsızlığımdan dolayı Diyarbakır’a gidemedim. Eylemime buradan devam edeceğim." diye konuştu.

Van'da başlayan eyleme ilk katılan aileler şöyle:

Heyifhan Tan, oğlu Engin Tan için. Feyzi Yağmur, oğlu Kenan Yağmur için. Fikret Koç, oğlu İzzet Koç için. Atiye Dayan, kızı Sinem Dayan için. Begihan Ağa, oğlu Şaban Ağa için. Eyüp Baran, oğlu Abdulalim Baran için ve Nazlı Sancar, kızı Şerima Sancar için oturma eylemlerini başlattılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.