Evlat nöbeti tutan ailelerin bekleyişi 522'nci gününde

Evlat nöbeti tutan ailelerin bekleyişi 522'nci gününde

​PKK tarafından çocukları kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutun aileler, 522'nci gününde umutlu bekleyişlerine devam ediyor.

Çocukları kandırılarak ya da zorla dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki mücadelesi devam ediyor.

Evladı için 522 gündür bekleyen ailelerden Şevket Bingöl kendilerine destekte bulunmayan siyasilere seslenerek tepkisini dile getirdi.

PKK tarafından kaçırılan oğlu Tuncel için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde mücadele veren Şevket Bingöl, "HDP'liler binalarını terk edip bizden kaçıyor. Çocuklarımızı kaçıranlar şimdi de bizden kaçıyorlar. Eğer çocuklarımızı onlar kaçırmamış olsaydı buradan kaçmazlardı. 522 gündür buradayız ama hiçbir HDP Milletvekili gelip bizi dinlemedi." ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş'ın medyaya gönderdiği mektuba değinen Bingöl, "Demirtaş özgürlüğünü istediğini söylüyor. Peki benim ve diğer ailelerin çocuklarının özgürlüğü ne olacak? Annesi oğluna terörist denmesine karşıymış. Ama bir oğlu Nurettin Demirtaş dağdaki kravatsız terörist, diğer oğlu Selahattin Demirtaş ise şehirdeki kravatlı terörist. Eğer Demirtaş'ın annesinin yüreği yanıyorsa gelsin PKK'yi kınayıp bizimle birlikte oğlunu istesin." dedi.

"PKK'ye gösteriş yapmak ya da gözüne girmek için burada bize zafer işareti yapıyorlar"

HDP Milletvekillerinin Kürt partisi olmadığını söyleyen Bingöl, "HDP hangi Kürdün hakkını savunmuştur. Eğer Kürtlerin hakkını savunuyorlarsa onlar da bize katılsın. Ama bunu yapmak yerine PKK'ye gösteriş yapmak ya da gözüne girmek için burada bize zafer işareti yapıyorlar." şeklinde konuştu.

"CHP elle tutulur bir destek açıklamasında dahi bulunmadı"

CHP ve İYİ Parti'nin kendilerine destek vermediğini belirten Bingöl, özellikle Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Bingöl, "Biz bu partilere sesleniyoruz! HDP ve PKK ne ise siz de osunuz! Bugün bu partiler eğer bizi görüp destekleseydi HDP hiçbir şey yapamazdı ve çocuklarımızı getirirdi. FETÖ'cüsü de PKK'lisi de aynıdır. Kılıçdaroğlu'nun da PKK'den farkı yoktur. Bir gün gelip bize destekte bulunmadı, çünkü zihniyetleri aynı. 522 gündür herhangi bir CHP'li bize elle tutulur bir destek açıklaması bile yapmadı." diyerek tepkisini dile getirdi.

Tüm çocukları gelinceye kadar evlat nöbetine devam edeceklerini vurgulayan Bingöl, 14 yaşındaki oğlu için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Herhangi bir siyasi emel için değil sadece evladı için mücadele ettiğini belirten Bingöl, son olarak oğluna şu ifadelerle seslendi:

"Oğlum, eğer beni duyuyorsan dediklerime kulak ver ve hemen teslim ol. İstersen Peşmergelere teslim olup Türkiye vatandaşı olduğunu belirt, seni teslim ederler. Korkma, gel teslim ol!" 


Evlat nöbeti tutan ailelerin bekleyişi 522'nci gününde

Evlat nöbeti tutan ailelerin bekleyişi 522'nci gününde

Evlat nöbeti tutan ailelerin bekleyişi 522'nci gününde

Evlat nöbeti tutan ailelerin bekleyişi 522'nci gününde

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.