Evlat nöbeti tutan annelere destek açıklaması

Evlat nöbeti tutan annelere destek açıklaması

Mardinli kadınlar, dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdüren annelere destek verdiklerini açıkladı.

Mardin’de bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemini sürdüren annelere destek verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında bir araya gelen kadınlar adına açıklama yapan Mukaddes Emen, PKK’ye tepki gösterdi, Diyarbakır’daki anneler destek verdi. Emen, Diyarbakır’daki annelerin direnişlerinin tarihte saygı ile anılacağını ifade etti.

Ülkenin geleceğine, refahına, birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışan PKK’ye ve siyasi uzantılarına karşı yıllardır topyekûn mücadele içerisinde olduklarını kaydeden Emen, şunları söyledi:

“Evlatlarımız için döktüğümüz gözyaşı hala kurumadı. Bu mücadelemize bir mihenk taşını da dağa kaçırılan evladını geri almak için teröre yeter diyen Hacire annemiz ekledi. Gördük ki; yanan bir anne yüreği tüm acılara, gözyaşına ve gencecik fidanların ölümüne son verebilir. Bu duruş ve cesaret, terör örgütünün ağına düşmüş her evlada ve annesine umut oldu. 3 Eylül’den bu yana tam 23 gündür Diyarbakır’da yeni annelerin katılımı ile büyüyen bu sessiz çığlık, dünya üzerindeki terörün tümüne ‘Dur!’ diye haykıran güçlü bir sese dönüştü.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.