Evlat nöbetinde 574 gün geride kaldı

Evlat nöbetinde 574 gün geride kaldı

Çocukları, PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 3 Eylül 2019 yılından beri evlat nöbeti tutan ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetine devam eden Süleyman Aydın, 574 günü geride bıraktıklarını ifade ederek HDP milletvekillerine ve Kürt halkına seslendi.

HDP'nin siyasi bir parti olmadığını söyleyen Aydın "HDP 14-15 yaşındaki masum çocukları dağa gönderen partidir. Kendi, halkından kaçan bir milletvekilinden ne beklenir ki? Maalesef anne ve babaların gözyaşlarına dayanamayıp, Diyarbakır HDP İl Başkanlığının kapısını kilitleyip binadan ayrıldılar." ifadelerini kullandı.

HDP milletvekillilerinin evlat nöbetindeki ailelerin seslerine kulak vermelerini isteyen Aydın "HDP milletvekilleri Kürt halkını nereye kadar sürükleyip PKK'ye destek verecekler. PKK'ye milletvekilliği yapmasınlar. Temsil etikleri Kürt halkına milletvekilliği yapsınlar. HDP milletvekillerinde vicdan yoktur. Buradan HDP milletvekillilerine sesleniyorum; 'Siz anne ve baba değil misiniz?" diye sordu.

"HDP ve PKK'nin bütün tehditlerine rağmen evlat mücadelemizi sürdürüyoruz"

6 yıldır oğlundan haber alamadığını vurgulayarak HDP'lilere seslenen Aydın "Oğlum ölmüş mü kalmış mı bilmiyorum. Neden gelip bana sahip çıkmıyorsunuz? Ben Kürt değil miyim? Neden gelip buradaki Kürt halkının hakkını savunmuyorsunuz? Neden gelip benim çocuğumu PKK'den istemiyorsunuz? 6 yıldır ben burada mağdurum, evladımı bekliyorum. Bizler burada sonuna kadar HDP ile mücadele edeceğiz. Bizim çocuklarımızı HDP dağa gönderdi." dedi.

Türkiye'nin dört bir yanından büyük destek aldıklarına dikkati çeken Aydın "Bize destek verenlerden Allah razı olsun. Ama maalesef bazıları buraya gelmediler. 4 tane ağaç için kıyameti koparanlar, sizde hiç mi vicdan yoktu? Gelin bizim için de kıyameti koparın. Fakat konu HDP olduğu zaman susuyorlar. Neden susuyorsunuz, yoksa HDP'den mi korkuyorsunuz? Biz, burada HDP ve PKK'nin bütün tehditlerine rağmen evlat mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizler sonuna kadar burada olacağız." diye belirtti.

"HDP milletvekillerinin hiçbir zaman Kürt halkına faydası olmadı"

Hiçbir zaman Kürt olduklarını inkâr etmediklerini ve kendilerini dinleyen herkesin başına kendi yaşamış oldukları evlat acısının gelebileceğini belirten Aydın, şu uyarılarda bulundu:

"Eğer evin içindeki bir odada yangın çıkmışsa diğer odalara da sıçrar. İşte o yüzden sesimizi ve feryadımız duysunlar. Artık HDP'nin iç yüzünü görsünler. HDP milletvekillerinin hiçbir zaman Kürt halkına faydası olmadı. Bugün burada güvenliğimiz sağlanmasaydı HDP ve PKK burada büyük bir katliam çıkaracaklardı. Şu ana kadar 24 evladımız bu zalimlerin elinden kurtarıldı. Tek umudumuz bizim çocuklarımız da kurtulur inşallah. Bizler sonuna kadar bu zalimlerle mücadele edeceğiz. Artık HDP'nin iç yüzünü görsünler."


Evlat nöbetinde 574 gün geride kaldı

Evlat nöbetinde 574 gün geride kaldı

Evlat nöbetinde 574 gün geride kaldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.