Evlat nöbetindeki aileler: PKK'liler evimize gelip bizleri tehdit ediyor

Evlat nöbetindeki aileler: PKK'liler evimize gelip bizleri tehdit ediyor

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinde bulunan HDP Diyarbakır İl binasının önündeki 95 ailenin evlat nöbeti sürüyor.

HDP'liler tarafından çocukları kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbetini sürdüren ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor. 

Çocuklarına kavuşan aile sayısı arttıkça, evlat nöbetindeki ailelerin de hem ümitleri hem de çocuklarına kavuşma arzusu artıyor.

Muhammed Mustafa Biçer'in annesi Ayşegül Biçer, oğlunun HDP'liler tarafından kandırılarak kaçırıldığını söyledi.

Anne Biçer, "Yaklaşık 16 aydır PKK'liler oğlumu kandırarak benden çaldılar. 3 Eylül'de haklı bir mücadele için eylem başlattık. Burada zaman zaman hakaretlere uğruyoruz. Bütün bunlar yetmezmiş gibi yolda giderken yahut evlerimize gelip bizi tehdit ediyorlar. İnşallah sonuna kadar kararlıyız ve evlatlarımızı buradan alacağız. Ben çocuğumu ölü veya diri istiyorum. Çocuğumu almadan buradan ayrılmayacağım ve eylemime devam edeceğim." dedi.

"Oğlum! Gelin, yanlış yoldasınız. Geri gelin." diyerek oğluna seslenen anne Biçer, bir çağrıyı da çocukları dağda olan ailelere yaptı. Anne Biçer, "Hakkınız olan evlatlarınızı niye istemekten korkuyorsunuz ve kimden korkuyorsunuz? Buraya gelin ve bizimle birlikte sesinizi yükseltin. Bu haklı mücadeleyi sonuna kadar yürütelim." ifadelerini kullandı.

"HDP'liler oğlumu 'Çözüm süreci'nde kaçırdı"

Evlat nöbetini 178 gündür sürdürdüğünü hatırlatan Özkan Aydın'ın babası Süleyman Aydın, çocuğu gelmeden gitmeyeceğini söyledi.

Baba Aydın, "Oğlumu 2015'te çözüm sürecinde, merkez Sur ilçesinde kaçırıp HDP İl binasına getirdiler. Buradan da dağa gönderdiler. HDP milletvekilleri sözde Kürtlerin hakkını savunuyorlar. Biz buradayız ama bir gün bizimle konuşmadılar ve hakkımızı savunmadılar. Biz burada olduğumuz için PKK'da büyük çözülmeler oluyor. Bu eylem neticesinde 11 aile evladına kavuştu. İnşallah bizim çocuklarımız da buraya gelecek. Çocuklarımız buraya gelmeden biz hiçbir yere gitmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Oğluna teslim olması için çağrıda bulunan baba Süleyman Aydın, "Oğlum gel, teslim ol. Onlardan bize hayır gelmez. 11 aile çocuğuna kavuştu. İnşallah bu hasretimiz biter evimize gideriz." ifadelerini kullandı.

"Çocuğumun montunu binada gördüm"

Oğlu Yusuf Bektaş'ın HDP'liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını belirten baba Celil Bektaş, çocuğunu HDP'lilerden alabilmek için işini bıraktığını söyledi.

Baba Bektaş, "Benim oğlum bu binadan gitti. Çünkü çocuğumun buraya geldiğini duydum. Bir gün içeri girip çocuğumun nerede olduğunu öğrenmek istedim. İçeri girerken kapının önünde biri vardı. Bana, 'Sen Yusuf Bektaş için mi geldin?' diye sordu. Ben de oğlum için yukarı kata çıktım ve orada çocuklar vardı. Ben çocuğumun montunu binada gördüm. Emin olmak içinde ceplerine baktım. Montunun cebinde mahallemizdeki berberin kartviziti çıktı. Ben oğlumu geri almak için işimi bırakmışım, kaçırılan çocuklar için herkes elini bir taşın altına koysun. Artık sabrım kalmadı." dedi.

Nöbetteki ailelerin para aldığına yönelik iftiraları yalanlayan baba Bektaş şöyle konuştu:

Bize, 'Devlet sizi işe almış.' diyorlar. Öyle bir şey yok. Bazen aileler evlerine gitmek istiyor ama paraları olmadığı için gidemiyor. Ancak kendi aramızda para toplayıp onları gönderiyoruz. Para alsaydık böyle bir şey yapar mıydık?

Oğluna çağrıda bulunan Bektaş, "Oğlum seni kandırmışlar. Kaç, teslim ol, annen hastadır. Kardeşin okula gitmiyor. Geceleri uyuyamıyoruz. Ne olursun kaç, gel!" şeklinde konuştu.

İLKHA


Evlat nöbetindeki aileler: PKK'liler evimize gelip bizleri tehdit ediyor

Evlat nöbetindeki aileler: PKK'liler evimize gelip bizleri tehdit ediyor

Evlat nöbetindeki aileler: PKK'liler evimize gelip bizleri tehdit ediyor

Evlat nöbetindeki aileler: PKK'liler evimize gelip bizleri tehdit ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler