Evlat nöbetindeki ailelerden destek çağrısı

​Çocukları PKK tarafından kandırılarak kaçırıldıkları gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, kendilerine destek verilmesini istedi.

Zorlu hava koşullarına rağmen 473'üncü günüde de evlat nöbetini sürdüren aileler, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutuyor.

Umutlu bekleyişlerini sürdüren aileler, Türkiye genelinde kendileri için destek çağrısında bulundu.

Aylardır oturma eylemine katılan acılı baba Celil Begdaş, oğlu Yusuf'un 19 ay önce HDP il binasından kaçırıldığını ve montunun parti binasından çıktığını ileri sürdü.

Begdaş, "Oğlum Yusuf Begdaş 19 ay önce sözde Amed direniş gurubu tarafından HDP il binasından PKK'ye verilmek için götürüldü. Oğlumu resmen sattılar. Oğlumun montu da HDP il binasından çıktı. Ne yazık ki oğlumu götürüldükleri günden beri haber alamıyoruz. HDP'li olursan yaşarsın, olmazsan sana yaşama hakkı vermezler. HDP zihniyetinden 3 şey öğrendim: İnsanları kandırmak, yalan söylemek ve Allah'ı tanımamak. Bizim evimiz yıkıldı, başkasının evi yıkılmasın diye Diyarbakır halkına sesleniyorum: Artık uyanın! HDP, 41 yıldır Kürtleri kandırıp onların üzerinden oyunlar oynuyor. HDP, Kürt olsaydı Kürtleri öldürüp zulüm yapmazlardı." dedi.

"Çocuklarımız gelene kadar davamızı sürdüreceğiz"

Evlat nöbetlerinin boşa çıkmadığını belirten Begdaş, "Bizler evlatlarımız gelmeyene kadar hiçbir yere ayrılmayacağız. Çok şükür emeğimizde boşa gitmedi. 250 çocuğumuzu PKK'den alıp getirdik. Bir tek çocuğumuz kalmadan davamızı sürdüreceğiz ve bizler davamızda da haklıyız." şeklinde konuştu.

PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü'nün ailesine sabır dileyen Bektaş, "16 yaşındaki zavallı Yasin Börü fakir ve muhtaç insanlara et dağıtmaktan başka ne yapmıştı. İnsanlıktan nasibini almamışlar. Yaktılar, kinlerini alamayıp arabayla üzerinden geçtiler. Allah onun hakkını bırakmasın. Allah, Yasin Börü'nün anne ve babasına sabır versin." ifadelerini kulandı.

"Bizim için yürüyüş yapın"

Türkiye genelinde kendileri için destek talebinde bulunan Begdaş, "Bizler, burada kar, kış demeden evlatlarımızı bekledik. Bizler sobalı evlerdeyiz. HDP'li milletvekilleri klimalı evlerde oturuyorlar. Onlar bizim gibi gelip gecekonduda kalmazlar. HDP'li vekillerin çocukları yurt dışında keyif sürüp okul okurken bizim gibi garibanların çocukları ise Kandil'de ölüme terk ediliyor. Ben buradan Türkiye'nin 81 iline sesleniyorum: Bir cuma günü bizim için bir yürüyüş yapın. Bir evladımız dahi dağda kalana kadar biz buradan kalkmayacağız." şeklinde konuştu.

Son olarak oğluna çağrıda bulunan Begdaş, "Oğlum, Yusuf kaç gel! Annen hasta, perişan olduk. Size ceza vermeyecekler. Anne ve babanın kucağına gel. Ben 19 aydır bu kapıdayım. Oğlum gelmeden de ayrılmayacağım." dedi.


Evlat nöbetindeki ailelerden destek çağrısı

Evlat nöbetindeki ailelerden destek çağrısı

Evlat nöbetindeki ailelerden destek çağrısı

Evlat nöbetindeki ailelerden destek çağrısı

Evlat nöbetindeki ailelerden destek çağrısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.