Evlat nöbetindeki ebeveynlerden çocuklarına çağrı

Evlat nöbetindeki ebeveynlerden çocuklarına çağrı

PKK tarafından çocukları kaçırıldıkları gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan aileler evlatlarına çağrıda bulunarak teslim olmalarını istediler.

Her sabah bir umutla uyanıp HDP Diyarbakır İl Binası önüne gelen aileler, çocuklarından gelecek hayırlı bir haberi bekliyor.

Çeşitli tarihlerde çocukları HDP/PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan gözü yaşlı aileler, Coronavirus tehlikesine rağmen eylemlerine 308'inci gününde devam ediyor.

4 yıl önce dağa kaçırılan 15 yaşındaki oğlu Özkan için evlat nöbetine katılan baba Süleyman Aydın, tek amacının oğluna kavuşmak olduğunu belirtti.

Aydın, "Ben PKK/HDP tarafından kaçırılan Özkan Aydın'ın babasıyım. Bugün 308'inci günümüzde de halkın çocuklarını çalan partinin önündeyiz. HDP'li vekiller ve yöneticileri sürekli bize iftira atıp devletin bizi buraya getirdiğini söylüyorlar. HDP'li vekiller ve yöneticiler benim çocuğumu buraya getirsin bende buradan gideyim. Bizi buraya HDP milletvekilleri ve yöneticileri getirdi. 5 yıldır çocuklarımızı dağa göndermişsiniz. Biz buraya gelmeyelim de nereye gidelim? Siz evde kendi çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz? 308 gündür Kürt halkı HDP İl binası önünde çocuğunu istiyor. Neden Kürt halkına sahip çıkmıyorsunuz? Sizde hiç mi vicdan duygusu yok? Çocuklarımızı almadan biz buradan kalkmayacağız ve hiçbir yere de gitmeyeceğiz. İnşallah devlet yetkilileri bir an evvel çocuklarımızı geri getirir ve hasretimiz sona erer." dedi. 

"Dağda yaşamak iyi bir şey olsaydı HDP'liler kendi çocuklarını oraya gönderirlerdi"

Oğlu Özkan'a teslim olmak için seslenen baba Aydın, "Oğlum kaç devlete teslim ol. HDP/PKK'den bize hayır gelmez. Dağda yaşamak iyi bir şey olsaydı HDP'liler kendi çocuklarını oraya gönderirlerdi. Oğlum onlar kendi çocuklarını Avrupa'ya gönderiyorlar sizleri de dağa gönderiyorlar. Sizde kaçın teslim olun, ailenize kavuşun ve hasret sona ersin." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler