Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Çocukları PKK tarafından kandırılarak kaçırılan ailelerin evlat nöbeti sürerken, nöbete katılımlarda devam ediyor.

Çocukları PKK tarafından kandırılarak kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Binası önündeki eylemleri devam ediyor.

Şırnak'ın İdil ve Hakkâri Şemdinli ilçelerinden 2 aile daha katılarak evlat nöbetine katıldı. 3 Eylül 2019 tarihinde başlayan evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı 71'e yükseldi.

Şırnak’ın İdil ilçesinden evlat nöbetine katılan Hamdiye Aslan, oğlu Mahmut'un HDP’nin şehir yapılanması tarafından dağa gönderildiğini söyledi.

Anne Aslan, "HDP, 15 yaşındaki oğlumu kandırıp kaçırdı. Oğlumun aklına girenler. HDP’nin şehir yapılanmasında çalışanlar tarafından dağa gönderildiğini öğrendik. Oğlumuzu her tarafta aradık ama bulamadık, babasıyla sormadığımız yer kalmadı. HDP adına çalışanlar para verilerek, türlü türlü şeylerle avutarak güttürüp PKK’nin, eline verdiler. Yazık günah değil mi? 15 yaşındaki çocuklar ne yapabilir. Size ne verebilir.  Oğlumuzu biz burada bekliyoruz." dedi.

Oğlu Mahmut'a gelmesi için çağrıda bulunan acılı anne Aslan, "Çocuğumu kaçıranlar kendi çocuklarını göndersinler. Onlar kendi çocuklarını lüks okullara, gezmeye götürüyorlar bizim çocukları da dağlara gönderiyorlar ve ölüme terk ediyorlar. Korkma oğlum eve gel. Devlet size ceza vermeyecek. Benim oğlumu nerden getiriyorlarsa getirsinler ben oğluma kavuşmadan buradan ayrılmayacağım." ifadelerini kullandı.

"2013 yılında PKK tarafınca tarlada çalışırken kaçırıldı"

PKK tarafından kaçırılan yeğeni için evlat nöbetine katıldığını belirten Vahap Kaplan, yeğeninin babasının hasta olduğunu, annesinin ise vefat ettiğinden dolayı kendisinin geldiğini söyledi.

Kaplan, "Hakkâri Şemdinli ilçesinden yeğenim için geldim. Babası hasta olduğundan dolayı gelemedi annesi ise vefat etti. Yeğenim 2013 yılında PKK tarafınca tarlada çalışırken kaçırıldı. Kaçırıldığını öğrendiğimiz andan 2-3 saat sonra dağa kaçırıldığını öğrendik. Ondan sonra bir haber alamadık." dedi.

"PKK’ye şunu soruyorum onlara 13-14 yaşındaki bir kız onlara ne kazandır." diyen Kaplan, kardeşlerine bakmak için tarlada çalışan evine ekmek götüren yeğenimden ne istediler. Buradan yeğenime (Besna Kaplan) sesleniyorum. Evine dön kardeşlerin seni bekliyor." Şeklinde yeğenine seslenerek teslim olmasını istedi.

 İLKHA


Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler