​Evlat nöbetine 3 aile daha katıldı

​Evlat nöbetine 3 aile daha katıldı

​Evlat nöbeti tutan acılı ailelerin umutlu bekleyişi 196'ncı günü geride bırakırken, eyleme 3 aile daha katıldı.

Çocuklarının kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinden 2014'de kaçırılan kızı Fatma (20) için evlat nöbetine katılan anne Hediye Küybet, kızına çağrıda bulunarak teslim olmasını istedi.

Küybet, "Kızım bana hasta olduğunu doktora gideceğini söyledi ve eve gelmedi. Daha sonra öğrendik ki PKK'liler kızımın aklını karıştırmış ve hastane çıkışı kızımın önünü kesip dağa kaçırmışlar. 6 yıldır yaşıyor mu, hayatta mı ondan haber alamıyoruz. Kızım gel devlet sana ceza vermeyecek. Ne olursun gel." dedi.

"Oğlum kaç gel HDP/PKK'den kimseye hayır gelmez"

Hediye Kurt, oğlu Bayram'ın (21) 2015 yılında Marmara Üniversitesi Maliye bölümü 3'üncü sınıf öğrencisiyken kandırılarak dağa kaçırıldığını söyledi.

Anne Kurt, "Oğlum Marmara Üniversitesinde Maliye bölümünü okuyordu. Bir süre bize telefon açmadı. Telefonunu da açmayınca Kocaeli'nden İstanbul'a gittik.  Biz oraya gidene kadar HDP'liler oğlumun izini kaybetmiştiler. HDP'liler aklını karıştırıp dağa götürdü. Daha sonra bize telefonla arayıp dağda olduğunu söyledi. Oğlum kaç gel HDP/PKK'den kimseye hayır gelmez. Onlar sadece kardeşi kardeşe öldürtüyor." ifadelerini kullandı.

"PKK'liler 1 Mayıs işçiler gününde kızımı kaçırdı"

1992'de Ankara'da kaçırılan kızı Kezban Dönmez için evlat nöbetine Balıkesir'den katılan anne Tenzile Dönmez de şöyle konuştu:

"Kızım Kezban, Çarşamba İlçe Devlet Hastanesinde hemşirelik yapıyordu. Kızım 1992'de 1 Mayıs İşçiler Günü dolayısıyla yürüyüş için Ankara'ya gitti. Oraya gittikten sonra bir daha haber alamadık. 1993'de bize bir mektup gönderdi mektupta terörist Abdullah Öcalan'ı övdüğü için dağda olduğunu öğrendik. Daha sonra aldığımız mektubu polislere verdik. Polislerde bana her yıl bir fotoğraf getirip 'bu senin kızın mı?' diye söylüyorlardı. Bende fotoğrafların benzediğini ama kızım olmadığı söyledim. Kızım eğer sesimi duyuyorsan gel teslim ol, 28 yıldır seni bekliyorum. "

İLKHA


​Evlat nöbetine 3 aile daha katıldı

​Evlat nöbetine 3 aile daha katıldı

​Evlat nöbetine 3 aile daha katıldı

​Evlat nöbetine 3 aile daha katıldı

​Evlat nöbetine 3 aile daha katıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.