Evlat nöbetine 4 aile daha katıldı

Evlat nöbetine 4 aile daha katıldı

HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin umutlu bekleyişi 998'inci gününde devam ederken eyleme 4 ailenin daha katılmasıyla sayı 299'a yükseldi.

Çocuklarının kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 3 Eylül 2019 tarihinde başlayan evlat nöbeti 998'inci gününde.

Bugün Adıyaman'dan 2, Adana ve Almanya'dan da birer aile olmak üzere 4 ailenin daha katılmasıyla evlat nöbetinde eylem yapan ailelerin sayısı 299'a yükseldi.

Adana'dan 2010 yılında henüz 17 yaşında iken götürülen Suzan İpek'ten 12 yıldır haber alamadıklarını belirten anne Zeynep İpek, eşi Ahmet İpek ile birlikte akşam saatlerinde evlat nöbetine katıldı. Kızının evine dönmesini isteyen anne İpek, "Senin evin burası. Orası senin yerin değil. 2010'da kızım gitti. Şimdiye kadar hiç haber alamadım. Kızımı zorla götürdüler, kapımıza da vurdular. Ben kızımı istiyorum. Kızımı almadan buradan gitmeyeceğim. 9 ay onu karnımda taşıdım, annesiyim, dönsün gelsin. Nasıl götürdülerse kızımı öyle de getirsinler." dedi.

2010 yılında HDP/PKK tarafından Almanya'dan götürüldüğünde Serkan Yıldız'ın henüz 21 yaşında olduğunu söyleyen Veysel Cam ise kuzenine kavuşmak ümidiyle Diyarbakır'a geldiğini belirtti.

Adıyaman'dan kardeşi için geldiğini dile getiren Hamit Atlamaz ise, kardeşi Nusret Atlamaz'ın 1996 yılından bu yana ailesinden koparıldığını kaydetti.

Bugün evlat nöbetine Adıyaman'dan katılan dördüncü aile ise, Mutlu ailesi oldu. Kardeşi Aziz Mutlu için evlat nöbetine katıldığını belirten İlyas Mutlu, "Kardeşim, geçen yıl 26 Ekim'de gitti. O günden bu yana haber alamadım. Merak ediyoruz, neredeyse çıkıp gelsin. Yeri orası değil, annesi de merak ediyor. Bizi görürsen eğer, dön gel seni bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Nöbette bugüne kadar 35 aile çocuklarına kavuştu. Böylelikle bugün katılım sağlayan 4 aileyle birlikte evlat nöbetinde çocuklarına kavuşmak ümidiyle bekleyen ailelerin sayısı 299'a yükselmiş oldu. Yeni aileler, evlat nöbetindeki aileler tarafından karşılandı.

HDP önünde günlerdir kardeşi Muhammed Canbey için nöbet tutan abla Ruken Canbey, 2 gün sonra evlat nöbetinin bininci gününe gireceğine vurgu yaparak, herkesin kendilerine destek olması çağrısında bulundu.

Dün de Muş ve Batman'dan 3 aile evlat nöbetine katılmış, sayı 295'e yükselmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.