Evlat nöbetine katılan aile sayısı 63'e yükseldi

Evlat nöbetine katılan aile sayısı 63'e yükseldi

​Diyarbakır'da, çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbetine katılan aile sayısı 63'e yükseldi.

Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan ailelerin başlattığı evlat nöbetine Esmer koç ve Halime Kadran da katılırken, oturma eylemindeki aile sayısı 63'e çıkmış oldu.

Çocuklarının kandırılarak dağa götürüldüğünü ifade eden aileler, PKK'den çocuklarını alıncaya kadar HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetine devam edeceklerini söyledi.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde 2013'te dağa kaçırılan kızı Zübeyde Koç için eyleme katılan Esmer Koç, kızının PKK'liler tarafından kaçırıldığını belirtti.

Anne Koç, "Zübeyde 4 kişi tarafından kaçırıldı. Birgül Gürdal, Bayram alışverişi bahanesi ile Zübeyde'yi gece çarşıya götürdü. Sezer Gürdal, Rêber Şakar, Birgül Gürdal ve Yusuf Şakar geceleyin köyden arabayı çarşıya götürdüler. Çünkü Birgül Gürdal kızımı gece çarşıya götürmüştü. Orada kızımı arabayla alıp Eskiboğaz köyüne götürmüşler. Çözüm süreci zamanında Eskiboğaz köyünde sürekli PKK vardı ve orada PKK'ye teslim ettiler. Kızım çözüm sürecinde kaçırıldı. Kızımı kaçıranlar şu an Van kapalı cezaevindedir." dedi.

Kızını 7 yıldır aradığını söyleyen anne Koç, "7 senedir kızımı arıyorum. Ne bana gösteriyorlar ne de onun hakkında bilgi veriyorlar. Kızımdan hiçbir haberim yok. Sağ mı ölü mü bilmiyorum? Şemdinli'de HDP binasına gittim ve kızım için ağladım. Kızımın hasta, gariban ve ameliyatlı olduğunu söyledim. 'HDP'lilere bir yazı verin, PKK'den kızımı istediğimde bana versinler.' dedim. Fakat bana güldüler." ifadelerini kullandı.

"HDP'liler Şemdinli'de yerimizin olmadığını söylediler"

Anne Koç, "Onları gidip şikâyet etmiştim. Bana şikâyet belgesinin kopyasını getirdiler ve kaçıranlar 'Rêber Şakar, Yusuf Şakar, Birgül Gürdal ve Sezer Gürdal'ı şikâyet etmişsiniz, eğer şikayetinizi geri almazsanız Şemdinli'den çıkıp gidin.' dediler. Şemdinli'de yerimizin olmadığını söylediler. Sanki Şemdinli onların tapulu yeridir ve biz de üzerinde oturmuşuz. Ben, bu davadan vaz geçmem. Ya kızımı getirecekler ya da zindanda çürüyecekler. Kızımın hakkını onlara bırakmam." şeklinde konuştu.

Kızına seslenen anne Koç, "Orada kimse sana annelik yapmıyor. Askere, polise teslim ol. Ben, burada seni bekliyorum. Senin için her zaman ağlıyorum. Orası senin yerin değil, kaç geri gel." dedi.

5 yıldır torunu İbrahim Halil Kadran'dan haber alamayan Halime Kadran da torunu gelmeyene kadar evlat nöbetine devam edeceğini söyledi.

Kadran, "5 yıldır oğlumdan haber alamıyorum. Oğlum, 3 gün eve gelmedi. Her tarafta araştırdım. 'Mahallenin gençleri dağa kaçırmışlar.' dediler. Çocuğum gelene kadar evlat nöbetine devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Evlat nöbetine katılan aile sayısı 63'e yükseldi

Evlat nöbetine katılan aile sayısı 63'e yükseldi

Evlat nöbetine katılan aile sayısı 63'e yükseldi

Evlat nöbetine katılan aile sayısı 63'e yükseldi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.