Evlerine dönmeye devam eden Cizreliler dert yakınıyor video foto

Evlerine dönmeye devam eden Cizreliler dert yakınıyor video foto

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı evleri harabeye dönen aileler, yaşananların müsebbiplerine büyük tepki gösteriyor.

Sokağa çıkma yasağının kısmen sonlandırıldığı Cizre'ye dönmeye devam eden halk, gördükleri yıkım nedeniyle tepki gösteriyor.

Çatışmaların yoğun yaşandığı Cudi Mahallesi'ndeki halk, yaşadıkları mağduriyetleri İlke haber Ajansı’na (İLKHA) anlattı.

Mahalle sakinlerinden A.B, bütün mal varlığının işaret ettiği evinde olduğunu ama onun da artık kullanılmaz hale geldiğini dile getirdi.

A.B, “Evim 3 kat 4 daireydi, kiracılar kalıyorlardı. Köye gittim daha sonra sokağa çıkma yasağı ilan edildi, artık gelemedim. PKK’liler çıkan çatışmalarda evlerimi kullandıkları için büyük tahribat meydana gelmiş. Kullanılabilecek hiçbir şey kalmamış. Hiç bir şeyim kalmadı. Bizim tek değil, başka ailelerin evleri de tahrip olmuş durumda.” dedi.

Bir alacaklının 6 bin tl için kendisini mahkemeye verdiği iddiasında bulunan A.B “Benim 90 bin TL borcum var. Alacaklılarım paralarını istiyor. Bir alacaklı 6 bin lira parası için beni mahkemeye verdi. 14-15 kişilik bir aileye bakıyorum evimi yıkmışlar benim en büyük oğlum13 yaşındadır çalışacak durumda değildir. Devlet bize yardım etmezse çok perişan olacağız bizim kalacak yerimiz olmadığı için köyde yaşıyoruz yetkililerden yardım bekliyoruz.” dedi.

Evlerinin harabeye dönmesine sebebiyet verenlere bedduada bulunan 9 çocuk annesi bir kadın ise şunları söyledi: “Evimizi bu duruma düşürenlerden Allah razı olmasın. Benim 9 çocuğum var ve dışarıda yatıyorlar, evsiz kaldık. Benim çocuklarım okula gidiyordu ama okullar yıkıldığı için okula da gidemiyorlar. Allah benim hakkımı ve çocuklarımın okuma hakkını inşallah onlara bırakmasın. Yetkililere sesleniyorum! lütfen bizim sesimizi duyun, halimizi görün.” 

Başka bir Cizreli de tepkisini şöyle dile getirdi: “Bu gördüğünüz evde kardeşim kirada kalıyordu. Ailece mevsimlik işçi olarak Adana da çalışıyorlar. Bütün mal varlıkları bu evde olanlardı. Bunlarda gördüğünüz gibi hepsi harap olmuş, hiçbir şeyleri kalmamış."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.