Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Okullarının tatil edilmesinin ardından çocukların her yaz Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için büyük heyecanla koştuğu yaz Kur’an kursları Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl uzaktan eğitimle başladı.

Her yıl, “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” temasıyla camilerde açılan yaz Kur’an kurslarına büyük bir ilgi gösteren çocuklar, bu yıl ise yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle camilere gidemiyor.

Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlenen “Yaz Kur'an Kursları Eğitim Programları” 29 Haziran’da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın verdiği açılış dersiyle başladı.

Bu yaz camiler, Kur'an kursları çocuk sesleri yankılanmazken Batman’da çocuklarının Kur’an-ı Kerim eğitiminden mahrum kalmamasını isteyen aileler, evlerini Kur’an kursuna çevirdi.

Kur’an sesleri evlerden yükselirken çocuklar, anne ve babalarının verdiği eğitim sayesinde Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğreniyor.

Kur’an halkalarının oluştuğu evlerde manevi bir ortam oluşurken aileler, bu yıl tüm herkesin evlerini Kur’an kursuna çevirmesi çağrısında bulundu.

“Bu zamanı çocuklarınız için iyi değerlendirin”

Bu sene yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri nedeni ile camilerde Kur'an derslerinin verilemediğini anımsatan Ömer Çelik, “Bu yıl okulların da erken kapanmasından dolayı bizde bunu fırsata çevirerek çocuklarımıza dünyevi değil de ahiretlerinin üzerinde durduk. Kur'an-ı öğretme, anlama ve yaşamaları için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız. Çocuklarımıza bu yıl Kur'an-ı Kerimin Arapçasının yanında meal olarak da öğretmeye çalışıyoruz. Buradan bütün ailelere sesleniyoruz; bu zamanı çocuklarınız için iyi değerlendirin. Diyanet İşleri Başkanlığımızdan Allah razı olsun, bu sene Diyanet TV’nin üzerinden öğretmeye çalıştığı Kur'an-ı Kerim sayesinde çocuklarımız evde başıboş kalmayarak ekrandan da Kur'an harflerini ve temel dini eğitim derslerini de takip ediyorlar. Tabi eksik kalan kısmı da biz anne babalar olarak tamamlamaya çalışıyoruz.” dedi.

“Diğer dersler gibi Kur'an-ı Kerim'de zorunlu ders olarak verilmeli"

Kur-an eğitiminin toplum üzerindeki etkisine değinen Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan seslenerek rica ediyoruz. İlkokul birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar Kur'an-ı Kerim dersi diğer dersler gibi zorunlu ders olarak eklemelerini talep ediyoruz. Çünkü Kur'an'ın olmadığı bir toplumda yalan, riya olur. Bir insanın ana temeline Kur'an-ı yerleştirdiğiniz zaman ne yalan söylenilir, ne insanları kandırabilir, ne de haksızlık yapabilir. Kur'an'la dürüst bir toplum yetiştirmiş oluruz. Şu anki toplumumuzun kaybı Kur'an-ı bilmemek, Allah’ı tanımamak ve Resulü Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem’i) tanıyıp onun yolunda gidememektir. Buradan anne babalara özellikle sesleniyorum, bugün evlerimizde ektiğimiz tohumlar yarın mahşerde size geri dönecektir. Bunun için evlerimizde bu çiçekleri yetiştirmemiz gerekiyor. Allah Teâlâ bize mahşerde çocuklarımızın hesabını sorar. Çocuklarımızın dini eğitimleri boynumuzun borcudur.” diye konuştu.

“Kur'an-ı Kerim derslerinden geri kalmamaları için evde eğitimlerine devam ediyoruz”

Aile olarak geçen yıl diyanetin Kur'an kurslarından çok memnun kaldıklarını ifade eden Mehmet Mustafa Çelik ise şunları söyledi:

“Çocukların derslerini Diyanet TV'den de takip ederek çok faydalandık. Pandemi tedbirlerinden dolayı bu yıl çocuklarımız yaz Kur'an kurslarına gidemedi. Bizde aile olarak çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim derslerinden geri kalmamaları için evde eğitimlerine devam ediyoruz. Diyanet İşlerinin televizyon üzerinden verilen derslerini takip ederek çocukların faydalanması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz inşallah. Pandemi sürecinde mağdur olan herkese Allah yardım etsin. Çocuklarım sürekli Kur'an kursu hocalarına dua ediyorlar. Özellikle bizim küçük çocuk Kur'an kursu hocasını çok özledi. İnşallah en yakın zamanda pandemi süreci biter ve herkes eskisi gibi işlerinin başına geçer.”

“Kur'an dersimi evde babam veriyor”

Geçen yıl yaz tatilinde camiye gittiğini söyleyen Faruk Çelik, “Camide Kur'an dersi alıyordum. Bu yıl Coronavirus nedeniyle camiye gidemedim. Bu yıl Kur'an dersimi evde babam veriyor. Diyanet TV'den de derslerimi takip ediyorum. Diyanet TV’nin de anlatımları güzel. İnşallah en kısa zamanda virüs biter ve eskisi gibi camide ders almaya başlarız.” ifadelerini kullandı.

“Coronavirus nedeniyle yaz tatilinde camiye gidemedim”

Geçen yıl öğrendiği dersin tekrarını yaptığını ifade eden Abdullah Babrak, “Şu anda evde tekrarımı yapıyorum. Bu yıl Coronavirus nedeniyle yaz tatilinde camiye gidemedim. Coronavirus olmasaydı camiye gidip bu yıl Kur'an'ımı bitirecektim. Şimdi evde annem Kur'an dersimi veriyor. Bu yıl Kur'an'ımı bitireceğim inşallah.” dedi.

“Annem bana ders veriyor, bende kardeşlerime derslerinde yardımcı oluyorum”

Her yıl yaz tatilinde camiye yaz Kur'an kursuna gittiğini söyleyen Nisa Nur Çelik, “Coronavirus olduğundan dolayı evde annem Kur'an dersimi veriyor. Diyanet TV'den de derslerimi takip ediyorum. Annem bana ders veriyor, bende kardeşlerime derslerinde yardımcı oluyorum. İnşallah bir an önce Coronavirus salgını biter de camilerde tekrar Kur'an derslerinin verilmesini istiyorum.” açıklamasında bulundu.

İLKHA


Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

Evlerini Kur'an kursuna çevirdiler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler