​Evliliği sürdürmenin yolu Allah’a yakın olmaktan geçer

​Evliliği sürdürmenin yolu Allah’a yakın olmaktan geçer

​Antalya'da İDEV ile Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen "Evlilik" konulu programda, evliliğin teşvik edilmesi ve ailelere sahip çıkılması çağrısında bulunuldu.

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ile Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her ay düzenli olarak düzenlenen eğitim seminerleri kapsamında Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Yeni Mahalle Kültür Merkezi'nde "Evlilik" temalı bir program gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Nurullah Ek’in yaptığı program, Rasim Karabulut'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Antalya Koordinatörü İsmail Tekin yaptı.

Ardından kürsüye gelen Eğitimci-Yazar Mehmet Ali Gönül, “Allah’ın erkek ve kadın için yazmış olduğu evlilik unsuru yeryüzünde birçok toplum tarafından farklı bir şekilde algılanmış. Japonya’dan Amerika’ya ve İngiltere’den Afrika’ya kadar dünyanın dört bir tarafında bu farklı bir şekilde icra ediliyor. Sadece bir gaye çerçevesinde yapılıyor. Kadın ve erkeğin beraberliğinin adı meşru beraberlik olmalıdır. Bunun adına evlilik deniliyor. Evliliği sürdürmenin yolu Allah’a yakın olmaktan geçer. Allah’tan uzaklaştıkça eşler birbirinden de uzak oluyor. ” ifadelerini kullandı.

Daha sonra İlahiyatçı-Yazar Suat Yaşasın, "Evlilik" temasıyla bir konuşma yaptı. Yaşasın, konuşmasında Allah-u Teâlâ'nın kadına pozitif ayrımcılık uyguladığını vurguladı.

Seminer Münir Karakuş tarafından yapılan duanın ardından son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.