"Evlilik programları bir an önce kapatılsın"

"Evlilik programları bir an önce kapatılsın"

Televizyonlarda yayınlanan evlilik programlarının aile değerlerine zarar verdiğini belirten Muşlular, bu tür programların kapatılması için RTÜK'e çağrıda bulundular.

Bazı televizyon kanallarında yayınlanan evlilik programları Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) defalarca şikâyet edilmesine rağmen gereken adımların atılmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Toplumun gelenek ve göreneklerine aykırı bu tür programların kapatılmasını isteyen Muşlular, RTÜK'e çağrıda bulunarak, duruma müdahale edilmesi gerektiğini söylediler.

İslami değerlerin hiçe sayıldığı, evlilik dışı ilişkiyi özendiren bu yayınların aileye yönelik değerleri istismar ettiğini belirten Muhammed Ali Özer, genel olarak bunlara karşı çıkılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Özer, "Bunun ne İslam'la ne de yaşadığımız bölgenin gelenekleriyle alakası var, hepsine aykırıdır. Televizyonlarda geleneklerimiz ve tarihimizle ilişkilendiremediğimiz, aile yapısını bozan, sevgi saygıyı sıfıra indiren programlar yayınlanmaktadır. Bunlar yaşadığımız coğrafyaya uymayan programlardır. Bunlar, bir geleceği olmayan icraatlardır. Toplum olarak her şekilde bunlara karşı çıkmamız gerekir çünkü aile yapısını bozuyor. Aile ortamlarında izlendiği için kötü sonuçlar meydana getiriyor. RTÜK'ün bir an önce görevini yerine getirmesini istiyoruz." dedi.

"Bunlar ahlak dışı olduğu için sevmiyoruz"

Evlilik programlarının bir an önce kaldırılması gerektiğini dile getiren Vehbi Aktaş, şunları söyledi: "Biz bunlara karşıyız. Ne zaman bu programlar çıksa çoluk çocuk herkes izliyor. Biz bunları sevmiyoruz, İslam'a uymuyorlar. Kötü bir şekilde çıkıyorlar. Bu herkesi etkiliyor ve bize aykırı geliyor. Bunların hepsinin kaldırılmasını istiyoruz. Bütün komşularımın da bunlara karşı olduğunu biliyorum. Bunlar ahlak dışı olduğu için sevmiyoruz."

"Ahlaksız bir iştir, toplum istemiyor"

Mehmet Demir, toplumun değerleriyle uyuşmayan bu programların ahlaksızlığı özendirdiğine değinerek, "Biz buna karşıyız. Bu nedir böyle? Evlenme programı çıkarmışlar, saat 14.00 olduğunda herkes ona kilitleniyor. Bunları istemiyoruz. Bir ara 'Kapatıyoruz.' dediler ama kapatmadılar. Ahlaksız bir iştir, toplum istemiyor. Muş halkı olarak hiç kimse bunu istemiyor." şeklinde konuştu.

"Hanımlar izlediği zaman yanlış tepkiler veriyorlar"

Bu yayınların kötü düşüncelerle servis edildiğini belirten Fahri Coşkun, "Bana göre çok yanlış düşüncelere sahip, onları izlemek sıkıntılıdır. Evde çocuklar izliyor, hanımlar izlediği zaman yanlış tepkiler veriyorlar. Ben buna karşıyım. İzlenmemesi gereken programlardır. İstenmeyen hareketler olduğu için bir an önce kapanması gerekir. Bizim insanımız İslam'ı seçmiş, Müslüman'dır. Bunu geliştirecek adımlar atılmalıdır." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.