"Evrensel değeri olan bilgiyi üretmeden güçlü olamayız"

"Evrensel değeri olan bilgiyi üretmeden güçlü olamayız"

​Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, evrensel değeri olan bilgiyi üretmeden güçlü olunamayacaklarını söyledi.

Kastamonu ÜniversitesiÖğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen tarafından Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) “Gençlik ve Geleceğimiz” konulu bir konferansa gerçekleştirildi.

MŞÜ İslami İlimler Fakültesi Vali Erdoğan Bektaş Anfisinde gerçekleşen konferansta öğrencilere hitap eden Kastamonu Üniversitesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, evrensel değeri olan bilgiyi üretmeden güçlü olunamayacağını söyledi.

Millet olarak bedenen, zihnen ve ruhen genç bir toplum olunması gerektiğini belirten Şen, “Biz zihnimizi ve gençliğimizi mezara kadar korumak zorundayız. Gençlik sadece 14-30 yaş arası değildir. Bunun için millet olarak bedenen, zihnen ve ruhen genç bir toplum olacağız. Millet ve kavimleri karıştırmayın. Biz Türk’ü, Kürt’ü Çerkez’i Arap’ı ve Boşnak’ı ile bir milletiz. Zaten millet dediğimiz zaman bir din etrafında toplanan insanlar akla gelir. Millet kavim değildir. Fakat maalesef milleti kavim olarak anlamışız. Biz büyük bir milletiz, insanlık tarihinde bizler muhteşem bir milletiz.” şeklinde konuştu.

Bilgi yönetiminde eksik olunduğunu ve güçlü olmak için evrensel değeri olan bilginin üretilmesi gerektiğine değinen Şen, “Üretimin dört aşaması vardır. Bilgi üretimi, teknoloji üretimi, eşya üretimi ve hizmetin üretimi. Biz bilgi yönetiminde yokuz. Evrensel değeri olan bilgiyi üretmeden güçlü olamayız. Orta gelir düzeyinden kurtulmamız için evrensel bilgi üretmemiz gerekir. Yani piyasa değeri yüksek bilgi üretmemiz gerekir. Bunun için gençler dertlenmelidir. Biz evrensel bilgiyi nasıl üretebiliriz? Bunu düşünmemiz gerekir. Bir şekilde diploma alırsınız. Fakülteye girmek biraz zordur. Bir şekilde mezun olup diplomayı alırsınız. Fakat diplomanın içini doldurmanız gerekir. İlkokul mezununun rağbet gördüğü bir dönemden bugün üniversite mezununun rağbette olmadığı bir dönemi yaşıyoruz. Bunun için diplomanızın içini doldurmanız gerekir.” ifadelerini kullandı.

Konferansa MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferans soru cevap kısmının ardından son buldu.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.