Eylem sonrası Varto içler acısı

Eylem sonrası Varto içler acısı

PKK'lilerin Muş'un Varto ilçe merkezinde yaptıkları eylemin bilançosu ağır oldu. Eylemciler kamu kuruluşunun yanı sıra esnafın işyerleri ve araçlarını da ateşe verdi.

MUŞ - Muş'un Varto ilçesi ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasındaki yol kapatma eylemlerinin ardından eylemin bilançosu ortaya çıktı.


Olay sonrasında ilçeye giden Muş Emniyet Müdürü Faik Aksu, Varto'da zarar gören iş yerleri ve kamu binalarında inceleme yaptı. Yapılan incelemelerin ardından, yaklaşık 10 saat süren eylem sonrasında ortaya çıkan manzara ise yapılan eylemin maddi ve manevi boyutunu tüm çıplaklığıyla ortaya koydu.

 

İlçede bulunan postane binası yine göstericilerin hedefinde olan yer oldu. Göstericiler postane binasını tahrip ettiler, Belediye İş Hanında bulunan AK Parti Merkez ilçe başkanlığını da molotofla yakarak kullanılmaz hale getirdiler.


Olaylar sonrasında 6 MOBESE direğine bağlı olan 13 kamera yerinden söküldü. Direkleri deviren göstericiler, MOBESE kameralarını da yerinden söktü.


Varto’nun Leylek köyünde başlayan yol kapatma olaylarını görüntülemek üzere bölgeye gelen Varto Olay Gazetesi muhabirini tehdit eden PKK’li eylemciler, daha sonra gazeteciye ait matbaayı ateşe vererek küle çevirdiler.


Neredeyse bütün sokaklarda çatışma izleri görünen ilçede belediye temizlik yapmaya başladı. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.