Faaliyetlerini durdurduğunu açıklayan VeBitcoin kurucusu İlker Baş gözaltına alındı

Faaliyetlerini durdurduğunu açıklayan VeBitcoin kurucusu İlker Baş gözaltına alındı

Muğla merkezli kripto para işlem platformu VeBitcoin'in faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasından sonra şirketin Ceo'su İlker Baş, Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesi'ndeki villasında polis tarafından gözaltına alındı.

Kripto para borsası Thodex'in bakım yapılacağı açıklaması sonrasında sitesini kapatmasıyla başlayan sürece Muğla merkezli VeBitcoin.com da katıldı.

VeBitcoin.com faaliyetlerine içine girdiği finansal zor durumdan dolayı son verdiğini açıkladı. Thodex'in bakıma alındığını açıkladığı geçen 20 Nisan'da gece yarısında VeBitcoin'in de bakıma alındığı ve bu süreçten bu yana kapalı olduğu ortaya çıktı.

Şirketten kapanmaya ilişkin yapılan açıklamada, "Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız." ifadelerine yer verildi.

MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) Başkanlığından edinilen bilgiye göre işlemlerini durdurduğunu açıklayan Vebitcoin firması ile ilgili olarak; firmanın Türkiye'de bulunan tüm finansal kuruluşlardaki hesaplarına bloke konulduğu ve söz konusu firma ve yöneticileri hakkında inceleme başlatıldığı belirtildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.