Facebook devlet kontrolündeki medya kuruluşlarını etiketleyecek

Facebook devlet kontrolündeki medya kuruluşlarını etiketleyecek

Facebook, tamamen ya da kısmen hükûmetlerin kontrolü altında olan medya kuruluşlarını etiketleyecek. Böylece kullanıcılar bu durumdan haberdar olabilecek.

Sosyal medya şirketi Facebook, devlet kontrolündeki medya kuruluşlarının yayımladığı içerik ve reklamları etiketlemeye başlayacağını açıkladı.

Facebook’tan yapılan açıklamada, devlet kontrolünde bulunan Russia Today ve Çin haber ajansı Xinhua gibi medya kuruluşlarına ait sayfalarda bu kuruluşların devlet denetiminde olduğuna ilişkin bir uyarının olacağı belirtildi.

Uygulamanın gelecek hafta ABD’de başlayacağı daha sonra da diğer ülkelerde hayata geçirileceği kaydedildi. Facebook yetkilileri, kullanıcıların bir içeriği okurken bu içeriğin hangi kaynaktan geldiğini bilmelerini sağlamak üzere böyle bir uygulamayı başlatma kararı aldıklarını belirtti.

Facebook’un güvenlik politikasından sorumlu yöneticisi Nathaniel Gleicher "Bizim endişemiz devlet medyasının, medya kuruluşunun gündem belirleme gücüyle devletin stratejik desteğini birleştirmesi. Bir protestoya ilişkin bir haber okuyorsanız, bu haberi kimin yazdığını ve ne gibi bir amacı olduğunu bilmek çok önemli" sözleriyle yeni uygulamayı anlattı.

Etiketler; Reklam Kitaplığı ve Sayfalar gibi birkaç farklı alanda görünür olacak. Buna ek olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan kullanıcılar Haber Akışı kısmındaki yayınlarda bu etiketleri görebilecek. Facebook, ayrıca devletler tarafından kontrol edilen medya kuruluşlarından gelen reklamları da etiketlemeyi planladığını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler