Farklılığımız zenginliğimiz olsun

Farklılığımız zenginliğimiz olsun

Mardin’de düzenlenen aşure etkinliğinde konuşan Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, “Benim tek isteğim ve arzum; farklılığımız zenginliğimiz olsun. Farklılığımız ayrışmamızın değil kültür zenginliğimizin bir göstergesi olsun.” dedi.

Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği, Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenledi. Programa katılarak vatandaşlara aşure ikram eden Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, “Benim tek isteğim ve arzum farklılığımız zenginliğimiz olsun. Farklılığımız ayrışmamızın değil kültür zenginliğimizin bir göstergesi olsun.” dedi.

Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneğinin 5’inci aşure etkinliği, Hikmet Kebap Salonu bahçesinde düzenlendi. Etkinliğe Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, İlçe Emniyet Müdürü Emin Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Yücedağ kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Kaymakam Çam ve beraberindekiler vatandaşlara aşure ikram etti. Programın ardından gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Çam, Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği Başkanı Hikmet Ölçer'i kutlayarak konuşmasına başladı.  

Kerbela olayının İslam alemi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Çam, şunları söyledi:

“Muharrem ayı bütün İslam dünyasında en önemli olayların geçtiği ay, özellikle bizim her daim yüreğimizi dağlayan Kerbela olayının gerçekleşmiş olduğu günlerdeyiz. Kerbela olayı, İslam âleminde halen yarası dinmeyen, halen yarası akan bir olay. Bizler ümmet olarak o olaydan ders alarak birbirimizi olabildiğince seveceğiz. Birbirimizin farklılığını ayrışma noktasında birbirimize düşman olma, husumet gütme noktasında değil birbirimize olan kardeşliğimizi artırma noktasında kullanacağız.”

“Farklılıklarımızın zenginliğimiz olsun” diyen Çam, “Az önce aşurelerimizi tattık. Aşureye tat veren husus aşurenin çeşitliliğidir. A’dan Z’ye bütün hububatlar ve meyveler aşurenin içerisinde olur. Belki portakal ve fındığın tadı ayrıdır ama aşurede bulunan tadı ayrıdır. Bizimde millet olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, 82 milyon vatandaş olarak farklılıklarımız var. Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Laz ve Çerkez’imiz var. Eğer biz bu aşure gibi millet olarak, bir ve beraber tatlı olabilmek istiyorsak, kuvvetli olabilmek istiyorsak bu zenginliğimizi kendi özümüzden bir şeyler kaybetmeden bu zenginliğimizi harmanlayabilmemiz ve muhabbetimizi artırabilmemiz gerekiyor. Benim tek isteğim ve arzum farklılığımız zenginliğimiz olsun. Farklılığımız ayrışmamızın değil kültür zenginliğimizin bir göstergesi olsun.” diye konuştu.

Programı düzenleyen Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği Başkanı Hikmet Ölçer de “Bu yıl aşure etkinliğimizin 5’incisini düzenlemiş bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza kendi elimizle hazırladığımız aşureyi ikram ettik. İnşallah birliğimiz ve beraberliğimiz daim olur. Katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinliğe katılanlar da programda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler