Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani: "Siyonist işgal rejimi ile normalleşmeyi reddediyoruz"

Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani: "Siyonist işgal rejimi ile normalleşmeyi reddediyoruz"

Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani, ülkesinin, siyonist işgal rejimi ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan sözde normalleşme anlaşmasını reddettiğini açıkladı.

Saadeddin el-Osmani, "Adalet ve Kalkınma" Partisi'nin 16. Ulusal Gençlik Forumu'nun açılış oturumunda yaptığı konuşmada, ülkesinin siyonist işgal rejimi ile yapılacak tüm normalleşme çalışmalarına karşı olduğunu belirtti.

Normalleşme anlaşması karşısında Fas'ın yönetimi ve halkıyla Filistinlilerin yanında durmaya devam ettiğini vurgulayan el-Osmani, bölgeyi Yahudileştirme çabalarına, Filistinlilerin ve Kudüslülerin haklarının ihlal edilmesine, Mescidi Aksa'nın ve Kudüs'ün İslami kimliğinin yok edilmeye çalışılmasına karşı çıktıklarını söyledi.

Ayrıca Osmani, Filistin halkının haklarına saldırının Fas'ın kırmızı çizgisi olduğunu söyleyerek, ülkesinin işgal rejimi ile BAE arasında imzalanan sözde normalleşme anlaşmasını reddettiğini açıkladı.

Son olarak, siyonist işgal rejimi ile normalleşmenin Filistin halkının haklarını daha çok ihlal etmesi için bir teşvik olduğunu belirten Osmani, İslam ümmetinin, Mescidi Aksa'yı ve Kudüs'ü savunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu açıklamalar, Trump'ın kıdemli danışmanı ve damadı Jared Kushner’in BAE'nin ardından bölgeye yapacağı ziyaret öncesinde geldi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.