Fas halkından Filistin’e destek mesajı

Fas halkından Filistin’e destek mesajı

Ümmetin Davalarına Destek İçin Fas Heyeti, Fas ile siyonist işgal rejimi arasındaki normalleşme kararını kınayarak, Filistin halkına desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

Açıklamada, Fas hükümetinin daha önce de perde arkasında işgal rejimi ile çeşitli alanlarda işbirliği yaptığı belirtilerek, Fas ve işgal rejiminin tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya varmasının şaşırtıcı olmadığına dikkat çekildi.

Filistin meselesinin tüm Faslılarının temel davası olduğu ve Filistin'in özgürlüğe kavuşturulması gereken bir emanet olduğu belirtilen açıklamada, siyasi partilere, insan hakları savunucusu kuruluşlara, davet vakıflarına ve uluslararası camiaya seslenilerek normalleşme anlaşmalarını kınama çağrısı yapıldı.

Açıklamada Fas halkına, normalleşme karşıtı tutumlarını ifade etmek için protesto düzenleme çağrısında da bulunuldu.

Fas Kralı 6'ncı Muhammed'in ülkesinin işgal rejimi ile ilişkilerini normalleştirme kararı aldığını açıklaması, sosyal medyada büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Trump, dün Fas ve siyonist işgal rejiminin tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya vardığını ve Batı Sahra'da Fas'ın hâkimiyetini tanıdığına dair bir bildirge imzaladığını duyurmuştu.

Fas Kralı 6. Muhammed de işgal rejimi ile ilişkilerin "en yakın zamanda" kurulacağını belirtmişti. Fas, bu kararla birlikte, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Sudan'ın ardından işgal rejimi diplomatik ilişki kuran dördüncü Arap ülkesi, Kuzey Afrika bölgesinde ise ilk ülke oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.