Fas "siyonist işgal rejimi" ile 2018'den bu yana görüştüklerini açıkladı

Fas "siyonist işgal rejimi" ile 2018'den bu yana görüştüklerini açıkladı

Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, işgal rejimi ile normalleşme görüşmelerinin 2018 yılında başladığını ve süreci destekleyenlerin başında Fas Kralı 6. Muhammed'in geldiğini bildirdi.

Fas Dışişleri Bakanı Burita, işgal rejimi ile kurulan ilişkilerin, Fas'ın Filistin davasını desteklemesi ve savunmasıyla çelişmediğini iddia ederek, ABD'nin Batı Sahra üzerindeki Fas egemenliğini tanımasından övgüyle söz etti.

Siyonist işgal rejimi ile ilk görüşmenin 2018’de yapıldığını söyleyen Burita, 6. Muhammed'in yoğun çabaları sayesinde yürütülen çalışmaların olumlu sonuçlandığını belirterek skandal bir açıklamaya imza attı.

Burita, Kral 6. Muhammed'in talimatları doğrultusunda 2018 yılından bu yana işgal rejimi ile birçok temasın olduğunu, Kral’ın ABD başkanıyla yaptığı telefon görüşmelerinde bu konuyu ele aldığını, yine Kral’ın emriyle Faslı heyetlerin hem ABD’li hem de işgal rejimi yetkilileri ile bir araya gelmek üzere ABD’ye heyetler gönderdiğini belirtti.

Fas Kralı 6. Muhammed, 10 Aralık'ta yaptığı açıklamayla siyonist işgal rejimi ile resmi ikili temasların ve diplomatik ilişkilerin mümkün olan en kısa süre içerisinde başlayacağını duyurmuştu.

Fas, bu kararla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Sudan'ın ardından son birkaç ay içinde normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi, Mağrib (Kuzey Afrika) bölgesinde ise ilk ülke oldu.

Diğer taraftan Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Fas ile işgal rejimi arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasını kınayarak, Filistin davası için bunun bir "hayal kırıklığı" olduğunu belirtti.

HAMAS Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Fas, ABD ve siyonist oluşum arasında üçlü anlaşma imzalanmasını kesinlikle reddediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.