Faslı çocuklar Avrupalıların cinsel istismarına maruz kalıyor

Faslı çocuklar Avrupalıların cinsel istismarına maruz kalıyor

Fas'ta, son yıllarda birçok çocuğun, ülkeye gelen ve yoksulluk ile cehaletten yararlanan yabancılar tarafından cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Faslı çocukların cinsel istismar trajedisi devam ediyor. Ülkede, son yıllarda birçok çocuk, ülkeye gelen ve yoksulluk ile cehaletten yararlanan yabancılar tarafından cinsel istismara maruz kalıyor. Bu durum Fas’ın, "ahlaksızlık turizmi için bir rota" haline geldiğini gözler önüne seriyor.

Ülkede son olarak "Tanca pedofilileri" olarak bilinen vakada, Tanca’daki evsiz çocuklara hizmet veren ve İspanyollar tarafından yönetilen "Mary Center" isimli sivil dernekteki Faslı çocukların, İspanya vatandaşları tarafından sistematik bir şekilde istismar edildikleri ortaya çıktı.

"Çocuğuma Dokunma Derneği"nin Başkanı Necat Enver, 13 yaşından bu yana, İspanya’nın Marbelle şehrinde televizyon kanalı olan ünlü bir İspanyol vatandaşı tarafından cinsel istismara uğrayan Faslı gencin davasıyla ilgilendiklerini söyledi. Enver, şu anda gözaltında olan İspanyolun, Mary Center’da kalan küçük kurbanlarına yardım etme karşılığında cinsel istismarda bulunduğunu ve ünlü arkadaşlarının da katıldığı "ahlaksızlık partileri" düzenlediğini dile getirdi. Enver, sadece erkeklerin değil, İspanyol kadınların da bu cinsel istismar olayına dâhil olduklarını belirtti.

Çocukların istismar edildiği "ahlaksızlık partilerinin" lüks otellerde düzenlendiğini aktaran Enver, çocuk kurbanların kaliteli restoranlar ve barlara götürüldüğünü ve sokak çocuklarının durumunun istismar edilmesinin ardında, organize bir şebekenin olduğunu ifade etti.

Özel hukuk alanında araştırmacı olan Faslı Muhammed Zarruk, Fas’ın 25 Mayıs 2000’de New York’ta çocuk satışı, çocuk fuhuşu ve çocuk pornografisi hakkındaki Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni onaylamasına rağmen, çocuğa yönelik saldırı veya tacize eşdeğer olabilecek her türlü suça yönelik yeterli bir cezai hükmünün olmadığını belirtti.

Ülkede, 18 yaşın altındaki her çocuğa tecavüz veya saldırı girişimine karşı sadece 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezası öngörülüyor. Söz konusu ceza maddelerinin, çocuklara yönelik cinsel istismar olgusunu ortadan kaldırmak için yetersiz olduğu ve yargının bu suçla mücadelede kısıtlandığı dile getiriliyor.

Fas'ta çocukların cinsel istismar vakaları çok sayıda olmasına rağmen ailelerin çoğu korkudan olayı örtbas ediyor ve güvenlik güçlerine bildirmiyor.

Çocuklara yönelik istismar, Fas toplumunda "susmayı gerektiren tabular" çerçevesinde ele alınmaya devam ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler