Fas'ta 100 çiftin nikâhı kıyılacak

Fas'ta 100 çiftin nikâhı kıyılacak

Mevlana diyarı Karatay'dan, Fas'ın Kenitra şehrine uzanan ve köprü vazifesi görecek bir projeyle Fas'ta 100 çiftin nikâhı kıyılacak.

KONYA-Karatay'ın Fas'taki kardeş şehri Kenitra'da 100 çiftin evlendirilmesi projesi için Fas Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Ak Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Başbakanlık Dış İlişkiler Müşaviri Cebrail Keyvan, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ve Belediye Meclis Üyeleri bir araya geldiler.

 

Gerçekleşen toplantıda gerçekleştirilecek proje için yapılabilecek çalışmalar ele alınarak gerekli planlamalar yapıldı. Sahura kadar süren görüşmelerin ardından Fas Heyet Başkanı Ak Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Fas'ın Kenitra şehrinde ihtiyaç sahibi 100 çiftin evlendirileceğini, böylece aramızdaki kardeşlik bağının daha da güçlenerek süreceğini belirtti.

 

Yerlikaya, yaptıkları çalışmalar ile dış politikayı kalıplaşmış bürokrasi sınırlarından kurtararak insani ilişkilere daha çok önem verdiklerini belirtti.

 

Başbakanlık Dış İlişkiler Müşaviri Cebrail Keyvan da, yapılacak olan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Fas'a giderek yaptıkları inceleme ve ziyaret sonrası yapılan protokol uyarınca 100 çiftin evlendirileceği müjdesini verdi. Mevlana diyarı Karatay'dan, Fas'ın Kenitra şehrine uzanan bir köprü vazifesi görecek bu projenin içinde olmaktan mutlu olduklarını belirten Başkan Hançerli, yerel yönetimler olarak bu tür projelerin her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.

 

Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ise sivil toplum kuruluşu olarak gençlerin geleceklerini kurmalarında yardımcı olduklarını ve bu projeler sayesinde gelecek nesillerin temellerinin atıldığını belirtti. Özdemir; bu 100 çiftimizin yaşayacağı mutluluğun kendilerini de mutlu edeceğini sözlerine ekledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.