Fatma Şahin: “Pozitif vakaların yüzde 80'i yurt dışı bağlantılı”

Fatma Şahin: “Pozitif vakaların yüzde 80'i yurt dışı bağlantılı”

Telekonferans sistemiyle basın toplantısı düzenleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı kentte alınan önlemleri ve yürütülen çalışmaları anlattı.

Ulusal ve yerel basın temsilcileri ile telekonferans aracılığıyla toplantı düzenleyen Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gaziantep'te tüm belediyeler ve kamu kurumlarının koordineli bir şekilde süreci yürüttüğünü ifade eden Şahin, en sorunsuz şekilde sürecin atlatılmasını hedeflediklerini belirtti.

Şehrin 5 giriş noktasında ateş ölçer uygulaması başlattıklarını, toplamda 70 adet ateş ölçer aldıklarını belirten Şahin, Gaziantep’te de Coronavirus vakası olduğunu belirterek, “Türkiye ortalaması altında vaka var. Testlerin burada yapılması önemli. Hızlı tanı kitleri de elimize ulaştı. Bu Gaziantep için çok önemli.” dedi.

Her şehirde pozitif Corona vakası olduğunu belirten Şahin, pozitif vakaların yüzde 80'inin ise yurt dışı bağlantılı olduğunu belirtti.

Şehirdeki basın mensuplarının vatandaşın kalbi ve aklı olduğunu belirten Şahin, “Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Dünyada yaşanan çok zorlu bir süreç var. Dolayısıyla bizim de koordineli bir şekilde bir araya gelmemiz, yaptıklarımızı sizin vasıtanızla anlatmamız, hem de halkımızın bizden taleplerini sizin aracılığınızla görmemiz bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Küresel anlamda ciddi bir sorun olan Coronaviruse karşı kurumsal kapasitelerini de güçlendirdiklerini ifade eden Şahin, “Bu kriz dönemini iyi yönetmeliyiz. Sürekli sorun çözme noktasında çalışmalar yapmalıyız. Çünkü halkımızın canı ve malı bize emanet. Dolayısıyla bu emanetin gereğini yapabilmemiz için kurumsal kapasitemizi elimizde geldiğince geliştirmeliyiz. Akıllı şehirler kapsamında size detaylı bilgi vermek adına da ciddi bir hassasiyetimiz mevcut. Çünkü size verdiğimiz bilgiler aynı zamanda kamuoyuna da ulaşıyor.” şeklinde konuştu.

Şahin, “Herkesin kalbinde şu anda ‘ne olacak?’ diye kuşku ve endişe var. Ama ben inanıyorum ki bunu umut ve güvene dönüştürmek bizim elimizde. Hepimiz işimizi iyi yapıp ve güçlü bir şekilde çalıştığımız zaman gerekli tedbirleri alınca tevekkül Allah’tan (Celle Celaluhu) gelecektir. Sağlıklı olmak bizim en büyük hedefimiz, 2 milyon kardeşimizi koruyarak en az zararla bundan çıkacağız. Bizlerin medeniyet kodlarında en zor zamanda milli seferberlikle yardımlaşma, kardeşlik ruhunu oluşturan bir milletiz ve bu zamanlarda tam buna ihtiyaç var.” diye konuştu.

"Evde kal" çağrılarına Gaziantep'ten iyi cevap aldıklarını ifade eden Şahin, kentteki yolcu kapasitesinin de yüzde 80 azaldığını ve bu rakamın ise kentte herkesin gereken hassasiyeti gösterdiğini de sözlerine ekledi.

İLKHA


Fatma Şahin: “Pozitif vakaların yüzde 80'i yurt dışı bağlantılı”

Fatma Şahin: “Pozitif vakaların yüzde 80'i yurt dışı bağlantılı”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.