Fazla mesai ücreti ödenmeli

Fazla mesai ücreti ödenmeli

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı, fazla mesai ücretinin ödenmesi gerektiğini belirtti.

29 Ekim 2016 tarihinde 676 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete yayınlandı.

Bu düzenleme ile 3152 sayılı Kanuna geçici madde eklenmiştir. “Geçici Madde 11- Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, bir yıl içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilecek.

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Nüfus Müdürlükleri'ndeki kamu görevlilerinin dijital kimlik kartı nedeniyle yoğun bir çalışma içerisinde olacağını, pasaport ve ehliyet işlemleriyle bu yoğunluğun daha da artacağını ifade etti. Unat, “Fazla mesai yapan kamu görevlilerine fazla mesai ücretlerinin mutlaka ödenmesi gerekir.” dedi.

“Fazla mesai ücreti anayasal haktır”

Unat, “Maliye Bakanlığı, SGK gibi kurumlardaki kamu görevlileri de yapılandırma nedeniyle geç saatlere kadar çalışıyor. Adliye çalışanları ise FETÖ soruşturması, uzun süren davalar kapsamında gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalışmak durumunda kalıyor. Mesai saatleri dışında çalışan kamu görevlilerimizin mağduriyetine son vermelidir. Fazla mesai ücreti, anayasanın bir gereğidir. Çünkü anayasaya göre angarya yasaktır. En kısa sürede kanuni düzenlemeler yapılarak tüm kurumlarda fazla mesai yapan kamu görevlilerine hakları olan fazla mesai ücretleri ödenmelidir.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.