"Fesat odakları yoksullar daha çok olsun diye uğraşıyor"

"Fesat odakları yoksullar daha çok olsun diye uğraşıyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Dünyanın fesat odakları 'yetimimiz gülmesin, yoksulumuz daha çok olsun, ekmeğimiz de küçülsün' diye uğraşıyor." dedi.

BURSA - Bir takım ziyaretler ve temaslar için Bursa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, önce Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu daha sonra ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti.

 

Altepe’yi ziyareti esnasında konuşan Bakan Güllüce, “Dünyanın fesat odakları 'yetimimiz gülmesin, yoksulumuz daha çok olsun, ekmeğimiz de küçülsün' diye uğraşıyor. Çatlasalar da başaramayacaklar her gün rakamların değiştiği bir kentsel dönüşüm yaşanıyor Türkiye'de. Bu noktada iyiye gidiyoruz.” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tarihi belediye binasında ziyaret eden Güllüce, kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

Kendisinin de belediye yöneticiliğinden geldiğini hatırlatan Güllüce, belediyelerin imkanlarının, yasal yetkilerinin çok kısıtlı olduğu dönemlerde yöneticilik yaptığını söyledi.

 

Güllüce, "Sayın Altepe'yi dinlerken, 'Biz güzün doğmuşuz' diye düşündüm. AK Parti kurulurken, temel ilkelerinden biri de yerel yönetimlerin güçlendirilmesiydi.

 

Hükümet olunduktan sonra ilk icraatlarından biri de belediyelerin yetkilendirilmesidir. Her geçen gün, yapılan kanunlarla yerel yönetimler çok daha güçlendirilmiştir. Bu yüzden bu dönemlerde başkanlık yapanları, 'baharın doğumu' diye isimlendiriyorum."şeklinde konuştu.

 

Vali Münir Karaloğlu'nun da belediye mevzuatını iyi bilen, belediyecilikten gelen bir yönetici olduğunu kaydeden Güllüce, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valimiz ve Belediye Başkanımızla el ele verelim. Bursa'da çok güzel şeyler yapmamız mümkün." ifadesini kullandı.   (Zeki Aras - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.