Fetih yağma değil, kalpleri Allah’a açmaktır

Fetih yağma değil, kalpleri Allah’a açmaktır

​Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi tarafından, Mekke'nin fethinin bin 389'uncu yıl dönümü münasebetiyle "Mekke'nin Fethi Programı" gerçekleştirildi.

Merkez Kayapınar ilçesi Cigerxwin Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mekke'nin fethi hakkında hazırlanan sinevizyon gösterimiyle devam eden programın açılış konuşmasını AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin yaptı.

İslam inancının dört temel prensibi olduğunu hatırlatan Ergin, “Birincisi, bu dünya hayatı hepimiz için bir imtihandır. Bize düşen bu imtihanda hakkı hak bilip hakkın yanında yer almak, batılı batıl bilip batılın karşısında durmaktır. İkincisi, İslam vahiy dinidir, Allah yapısıdır, mükemmeldir, noksanı, eksiği yoktur. Üçüncüsü, İslam’ın eklemeye çıkarmaya ihtiyacı yoktur. İslam sentez kabul etmez. Ancak Müslümanların; okumaya, öğrenmeye, anlamaya ihtiyaçları vardır. Dördüncüsü, İslam konuşulsun diye değil, yaşanılsın diye indirilmiş bir dindir.” dedi.

Ergin, “Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlara faydalı olmayı inancımızın gereğini sayan bir topluluğuz. Biz inanıyoruz ki ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Müslüman olsun ya da olmasın komşularımız açken tok yatmaktan ar eden bir topluluğuz.” İfadelerini kullandı.

“Fetih, yağma değil, kalpleri Allah’a açmaktır”

Yılbaşı eğlenceleri adıyla dayatılan kötülüklere karşı tavır alınması gerektiğini dile getiren Ergin, “Tüm Türkiye'de 600 kadar noktada düzenlediğimiz, Mekke'nin Fethi programlarındaki amacımız gençlerimize fetih şuurunu verebilmektir. Fetih, kalpleri Allah’a açmaktır ve birilerinin dediği gibi işgal, yağma ya da talan değildir. Diğer taraftan biz eğlence adı altında tüm dünya halklarına, çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın, gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Uluslararası Alimler Dayanışma Dernek Başkanı Abdulvahap Ekinci, programda Mekke’nin Fethi ile ilgili bilgiler aktardı.

Şiir dinletisi, çocukların ilahi ve ezgileri kum sanatıyla devam eden programın sonunda, AGD'nin "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" sloganıyla gerçekleştirdiği Siyer-i Nebi Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. 

İLKHA










HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.