FETÖ için cemaat kavramı kullanılmamalı

FETÖ için cemaat kavramı kullanılmamalı

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi ile ilgili düzenlenen konferansta konuşan akademisyenler, FETÖ/PDY için cemaat kavramının kullanılmasının İslami kavramlara zarar verdiğini söyledi.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ’nün İslam’a verdiği zarar ilgili konferans verildi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akgündüz’ün katıldığı düzenlenen konferansa Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz ve Doç. Dr. Celil Abuzer, birer konuşma yaptı.

Konferansta konuşan Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, FETÖ/PDY için cemaat kavramının kullanılmasının yanlışlığına dikkat çekti.

Cemaat isminin böyle bir yapıya verilmesini doğru bulmadığını söyleyen Yılmaz, "Cemaat kutsal bir kelimedir. Kur’an-ı Kerimin 62’nci suresinin adıdır. Aynı zamanda Cuma günü camiye gelip namaz kılmak üzere bir araya gelen topluluğa cemaat deniyor. Bu açıdan kutsal bir kelimedir. İslam tarihinde her caminin mutlaka bir cemaati olmuştur. Başka bir ifadeyle bir camide yıldız gibi parlayan bir hoca varsa ilmiyle insanlara bilgi sunuyorsa, güzel ahlakıyla insanlara örnek oluyorsa mutlaka onun etrafında bir cemaat oluşmuştur. Fesat ve karışıklık zamanlarında bazen cemaat adı altında bir araya gelenler Müslümanları başka amaçlara yönlendirmişlerdir. FETÖ bu anlamda bir cemaat değildir. Yapısı ve yaptıklarıyla tamamen bir terör örgütü hüviyetindedir. Asla bunlara cemaat denilmemeli ve cemaat kelimesine halel getirilmemesi lazım" dedi.

Daha sonra konferansta konuşan Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Celil Abuzer ise, darbe girişiminin yansımalarını ve darbeci zihniyeti besleyen batı medeniyetinden bahsetti.

"Türkiye adı konulmamış bir saldırı altındadır"

İslam coğrafyasında tutuşturulan fitne ateşinin, son yıllarda ayakları üzerinde durmaya çalışan Türkiye’ye yerli işbirlikçiler üzerinden taşınmaya çalışıldığına dikkat çeken Abuzer, Türkiye’nin adı konulmamış bir saldırı altında olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin son yıllarda hem içerisinde hem de bölgede yaşadığı değişim ve dönüşümün yıllardır İslam coğrafyasını sömüren batının hesabına gelmediğini belirten Abuzer, "Önce bildik yöntemlerle gelmeye başladılar. İdarecileri devirmeye çalıştılar, tutmadı. Fitne sokup içerden çökertmeyi denediler, o da olmadı. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz’da acımasız, adi plan devreye sokuldu. Başını FETÖ’nün çektiği bütün unsurlara emir verildi. Türkiye aslında bir savaşın içindedir. Bu adamlar hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerdir. Bunun bilinciyle hareket etmek zorundayız." diye konuştu.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.