"FETÖ ve PKK arasında zihniyet akrabalıkları var"

"FETÖ ve PKK arasında zihniyet akrabalıkları var"

Bismil’n Tepe mahallesi mezarlığında bulunan Mehmet Mehdi Ekerin aile mezarlığına bomba bırakılmasına tepki gösteren AK parti Bismil İlçe Başkanı, FETO ve PKK zihniyetleri arasında akrabalık olduğunu söyledi.

AK parti Bismil İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın,  Bismil’n Tepe mahallesi mezarlığında bulunan Mehmet Mehdi Ekerin aile  mezarlığına bomba bırakılmasına tepki gösterdi.  

Mehmet Mehdi Ekeri’n Diyarbakır ve Bismil evladı olduğunu vurgulayan  Akaydın,  AK parti genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker’in her bayram arifesinde Bismil tepe mahallesinde bulunan annesinin mezarını ziyaret ettiğini,  mezarlığa 640 kilo patlayıcı konulduğunu  söyledi.

Bomba konulan yerlerin çok profesyonelce  ayarlandığını söyleyen  Akaydın, ” Mehmet Mehdi Eker, her ziyaretinde annesinin hemen mezarının başında durur orada Fatiha okurdu. Teröristler özelikle annesinin hemen mezarı başında bir bomba bırakmışlar ve yakın yerlere çeşitli bombalar yerleştirmişler.  Bu bomba özelikle Mehmet Mehdi Eker’e ve onunla birlikte olacak olan tüm teşkilatımızdan   gelen ziyaretçilerden kadın, çocuk ayırt etmeksizin 640 kilo bir tona yakın bombayı patlatacaklardı. Allah bizi korudu muhafaza etti. Yoksa yarın Mehmet Mehdi Eker Bey her bayram arifesi olduğu gibi babasının annesinin abisinin kabristanını ziyaret edecekti. Biz Bismil AK parti ilçe teşkilatı üye ve gönüllerimizle Mehdi beyin sevenleri güvenlik güçleri polis, askerlerimiz beraber ben ona eşlik edecektik. Bomba fark edilmeseydi Türkiye büyük bir sansasyonel   olay  büyük bir gündemden Allah muhafaza etti. O bombalar patlamış olsaydı bakan beyle birlikte yüzlerce insan ölecekti . Taşlık köyünde patlayan bombadan daha büyüğü Tepe ziyaret tepesinde gerçekleşecekti. Allah bizi korudu bu bombayı fark eden vatandaşa ülkemiz milletimiz minnettarız, hepimiz müteşekkiriz öldürmeyen Allah öldürtmez.” dedi. 

Arife günü sabahı bayram olacak bir günde hangi zihniyet, ve amaç uğruna  bunu yapar anlayamadığını söyleyen Abdulhadi Akaydın,” Türkiye Cumhuriyetinde bir mezarın hemen önünde sıkıştırırmış bombalar ilk defa karşılaştığımız bir olaydır. Bu olayı yapan yaptıran haberi olan kim olursa olsun bu olayı şiddetle nefretle kınıyorum.  Bu bomba 10 yıl bu ülkede bakanlık yapan ve şuan İstanbul milletvekili olan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker’in şahsına ailesine ve onun teşkilatına kast etmiştir. Türkiye ne zaman güçlenirse uzaktan kumandayla efendileri tarafından Türkiye ye musallat edilen bu çeteler, teröristler, caniler, meclisi bombalayan halkın üzerine bomba yağdıran ve bu örgütle iş birliği içinde olan ve bu bombayı koyanların arasında zihniyet akrabalığı vardır. Mehdi Eker’in ABD’de FETO örgütün lideri Fethulah Gülen’in Türkiye’ ye gönderilmesi hususu için yaptığı çalışma sonrası arife günü babası ve annesinin mezarını ziyaret edeceği gün patlatılmak üzere bomba konulması manidardır.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.