FETÖ'den aranan 2 şüpheli Özbekistan'da yakalandı

FETÖ'den aranan 2 şüpheli Özbekistan'da yakalandı

​FETÖ'nün firari şüphelileri Gürbüz Sevilay ve Tamer Avcı'nın, MİT tarafından düzenlenen operasyonda Özbekistan'da yakalanarak Türkiye'ye getirildiği belirtildi.

Güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, haklarında yakalama kararı bulunan firari FETÖ mensupları Gürbüz Sevilay ve Tamer Avcı, MİT'in operasyonuyla Özbekistan'dan Türkiye'ye getirildi.

Savunma Sanayii sektöründe faaliyet gösterdiği daha sonra ihraç edildiği belirtilen Gürbüz Sevilay'ın, Irak ve Suriye'de PKK/YPG'lilere füze, anti-drone, radar sistemi ve termal üniforma gibi mühimmat ve teçhizat sağladıkları belirtildi.

, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında KHK ile devlet memurluğundan ihraç edildiği, FETÖ mahrem imamlarına şirketinde görev verdiği, söz konusu şahıslar vasıtasıyla 2017 yılında terör örgütü PKK/KCK mensupları ile irtibatlandığı öğrenildi.

Sevilay'ın PKK'nin organizesiyle illegal yollardan Suriye'ye geçtiği, Haseke'de örgütün silah, mühimmat ve araç üretim ve geliştirme tesislerini ziyaret ettiği, ayrıca PKK/KCK sorumluları ile örgüte ait karargâhlarda görüştüğü belirlendi.

Sevilay'ın, söz konusu görüşmelerde PKK/KCK tarafından kendisine iletilen ihtiyaçları karşılamak amacıyla savunma sanayii sektörü alanındaki uluslararası bağlantılarını devreye soktuğu bildirildi.

Sevilay'ın, ayrıca yabancı menşeili firma sorumluları ile PYD/YPG'nin Suriye'deki İHA ve drone ile mücadele sürecini bizzat yönlendiren Mazlum Kobani ve Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in ve diğer üst düzey PKK/KCK mensuplarını Suriye'de bir araya getirdiği kaydedildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.