Fidan satan iş yerlerinde hareketlilik

Fidan satan iş yerlerinde hareketlilik

Fidan dikme mevsiminin başlamasıyla birlikte fidan satışı yapan iş yerlerinde hareketlilik yaşanıyor.

İlkbahar mevsimine sayılı günler kala fidan dikme işlemlerinin başlaması dolayısıyla fidan satışı yapan iş yerlerinde hareketlilik yaşanıyor.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde fidan satan Kasım Özveren, şeftali, kayısı, erik, kiraz ve asma fidanlarının ilgi gördüğünü söyledi.

Özveren, "Yaklaşık 20 yıldır fidan işiyle uğraşıyorum. Viranşehir'de büyük arazilere sahip olan çiftçilerimizin tarlalarına gidiyorduk ama gölgesinde oturabilecek ağaç bulamıyorduk. Bu durum bizi çok üzüyordu. Ardından Viranşehir ilçesinde fidancılık işini yapmaya karar verdik. İlk başta sadece dut fidanlarını satabiliyorduk. Daha sonra meyve ağaçlarını burada aşılayıp satmaya başladık. Önümüzdeki günlerde satışların artmasını bekliyoruz." dedi.

2005 yılında 70 dönüm arazide 3 bin 500 nar fidanı üretim tesisi kurduklarını anlatan Özveren, "Şu anda ilçenin bütün meyve fidanlarını karşılayabilecek durumundayız. Ama satış yerimiz çarşı merkezinde olduğu için trafik yoğunluğundan dolayı sağlıklı satış yapamıyoruz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Fidan üretimi ve satışı için hazine arazilerinden bize bir yer tahsis etseler çok iyi olur." ifadelerini kullandı. 

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.