FİDDER düzenlediği basın açıklamasıyla ABD'nin şer planına tepki gösterdi

FİDDER düzenlediği basın açıklamasıyla ABD'nin şer planına tepki gösterdi

​Filistinlilerle Dayanışma Derneği (FİDDER), İstanbul Fatih Camisi'nde "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelendirilen şer plana tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi.

Filistinlilerle Dayanışma Derneği (FİDDER), İstanbul Fatih Camisi'nde ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelendirdiği şer plana tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi.

Fatih Camisi'nde Cuma namazına müteakiben düzenlenen basın açıklamasının Arapça metni, FİDDER Başkanı Ebu Enes Muhammed Mişiniş ve Türkçe metni ise TAİM Genel koordinatörü Muhammed Ali Bukaç tarafından okundu.

Açıklamada, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu ve bu utanç verici anlaşmanın kabul edilmeyeceği vurgusu yapıldı.

Dünyanın en uzak bölgelerinde yaşayan küçük yaştaki Filistinli çocukların dahi Filistin ve Kudüs'ü bildiklerini söyleyen Mişiniş, "Filistin, Nakura bölgesinden Ümmü Raşraş'a yani bir ucundan öteki ucuna kadar, Ürdün Nehrinden Akdeniz'e kadar bir bütün olarak Filistin halkının kalplerine ve vicdanlarına kazınmıştır." dedi.

"Bu coğrafyadaki kanserli varlığınız yok olmaya mahkumdur"

Filistinliler bu davayı yaşadıkları ve gittikleri her yere taşıyıp İslam ümmetinin fertleri ve dünyanın diğer özgür insanları ile dayanışma içinde savunmaya devam ettiklerini vurgulayan Mişiniş, "Kudüs, doğusuyla batısıyla bir bütün olarak Filistin'in ebedi başkentidir. Kudüs Müslümanlar nezdinde mukaddestir. Kudüs ilk kıblemiz, diriliş ve toplanma alanı, tüm ümmeti birleştiren önemli bir mekandır. Bugün buradan Trump'a ve savaş suçlusu Netanyahu'ya seslenmek istiyoruz; 'Sizler bundan yüzyıl önce, tıpkı İngiltere'nin Balfour vaadiyle Siyonist projenizi başlattığınız gibi aradan geçen yüz yıldan fazla bir süre sonra yeniden işgal projenizi desteklemesi için büyük bir güce ihtiyaç duyuyor ve Trump'ın vaadine sığınıyorsunuz. Bundan dolayı süre ne kadar uzarsa uzasın bu coğrafyadaki kanserli varlığınız yok olmaya mahkumdur." diye konuştu.

"Bu utanç sizin yüzünüzde bir kara leke olarak kalacak"

 Mişiniş, "Dayattığınız bu tek taraflı plan ile Filistin halkının iradesini kıramayacak, halkımızı para ya da bir takım süslü hayaller ile aldatamayacaksınız. Bu ümmet sizin baskı ve zulmünüz karşısında sessiz kalmayacak ve Filistinli halkımızın destekçisi olmaya devam edecektir. Devredilemez haklarımızı seçim malzemesi olarak ya da başarısızlıklarınızı örtbas etmek ve gündemi çarpıtma aracı olarak kullanmanıza izin vermeyeceğiz. Bu kararları alan Trump ve Netenyahuya ve onlara arka çıkan uzantılarına şunu söylemek istiyoruz; 'Bu utanç verici anlaşmaya karşı faaliyetlerimiz ve etkinliklerimiz devam edecek. Bu utanç sizin yüzünüzde bir kara leke olarak kalacak, insanlık sizi affetmeyecek ve tarih sizi Amerika'yı çöküşe ve gerilemeye mahkûm eden başkan sıfatıyla kaydedecektir. Size bu planda destek verenleri de tarih her alanda kaybedenler olarak anacaktır." şeklinde konuştu.

"Direnişinizde sizi yalnız bırakmamak bizim boynumuzun borcudur"

Filistin'e karşı sorumluluklarının gereğini yerine getirmek ve Mescid-i Aksa muhafızı Şeyh Raid Salah'ın çağrısına yanıt vermek için toplandıklarını hatırlatan Mişiniş, son olarak şu ifadelere yer verdi:

"Şeyh Raid Salah ile dayanışma içindeyiz. Zalim Siyonist varlığın mahkemelerinin uyguladığı adaletsizlik ve zulüm karşısında onun yanında duruyoruz. Bugün Filistin'de ribat halinde olan kardeşlerimizin bu cuma gününü "Fethi Mübin Cuma'sı" olarak ilan edip bize yönelik çağrılarına icabet etmek için buradayız. İstanbul'dan, kalbi ümmet için atan özgürlük sevdalısı bu topraklardan Filistin davası ve ümmetin tüm meselelerine destek sunan, sağlam ve kararlı duruşları için Türkiye hükümetine ve halkına kucak dolusu saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz. Ayrıca Filistinli halkımıza diyoruz ki; 'Sakın gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın, eğer inanıyorsanız galip ve üstün gelecek olan sizlersiniz. Ey Ribat ehli! Size destek olmak, direnişinizde sizi yalnız bırakmamak bizim boynumuzun borcudur. Zafer bizimdir, bu Rabbimizin vaadidir. O, haklı davamızda bizim yardımcımız ve koruyucumuzdur."

İLKHA


FİDDER düzenlediği basın açıklamasıyla ABD'nin şer planına tepki gösterdi

FİDDER düzenlediği basın açıklamasıyla ABD'nin şer planına tepki gösterdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler